Tgrt Haber
18 Kasım 2014 11:03

Erdoğan, 'İmam hatip okullarının kapılarındaki kilitleri tek tek söktük'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İmam hatip okullarının kapılarındaki kilitleri tek tek söktük attık, bu okullara giden yollardaki engelleri tek tek kaldırdık" dedi.

Erdoğan, 'İmam hatip okullarının kapılarındaki kilitleri tek tek söktük'
Cumhurbaşkanı, Erdoğan, İmam hatip okulları,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da yapımı tamamlanan okulların toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, "İmam hatip okullarının kapılarındaki kilitleri tek tek söktük attık, bu okullara giden yollardaki engelleri tek tek kaldırdık. 2002-2003 öğretim yılında, Türkiye genelinde 440 imam-hatip lisesinde, 64 bin 500 öğrenci eğitim-öğretim alıyordu. Şu anda, ortaokul ve lise kısmıyla 2 bin 638 okulda, 983 bin öğrenci eğitim-öğretim alıyor. Yani, öğrenci sayısı 15 kattan fazla arttı" dedi. Erdoğan, "Sadece bilgi yetmiyor, bunun yanında hikmete de ihtiyacımız var. Bu nesil, bilgi ve hikmeti beraber yüklenmelidir. O zaman gelecek çok daha farklı olacaktır" şeklinde konuştu.
"Eline silah, taş, sopa, molotofkokteyli alanlardan asla olmadık" diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Ben şuna inanıyorum; imam hatip gençliği, asla ve kata böyle bir örnek olmaz, tam aksine onlara demokratik hak mücadelesinin ne olduğunu öğretir"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika kıtasının Kristof Kolomb'dan 314 yıl önce Müslümanlar tarafından keşfedildiğine ilişkin iddiaların kendinin değil, Türkiye'deki ve dünyadaki bilim adamları tarafından dile getirildiğini belirterek, "Bu işin uzmanlarından önce bu iddianın yurt dışındaki muhataplarından önce bizim kendi gençliğimiz, bizim ülkemizin bir kısım gençleri, araştırmadan, incelemeden, yapılan tartışmalara hiç bakmadan, buna itiraz etmeye, bununla istihza etmeye başladılar. Sadece gençler değil, koca koca adamlar da itiraz etmeye başladılar" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...