Tgrt Haber
07 Ocak 2022 15:04

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sanat adı altında sapkınlığı normalleştirme çabası var

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süleymaniye Darüzziyafe'de düzenlenen 2. Yeditepe Bienali'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türk milletinin her alanda olduğu gibi sanatta da tarihe damga vurduğunu belirti. Sanat adı altında yapılan bazı olayları da eleştiren Erdoğan, "Her türlü sapkınlığı, marjinalliği sanat altında normalleştirme gayesi taşıyan sinsi saldırıya karşı adım atmamız şarttır" dedi.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sanat adı altında sapkınlığı normalleştirme çabası var
Son dakika,Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süleymaniye Darüzziyafe'de düzenlenen 2. Yeditepe Bienali'nde önemli açıklamalarda bulundu. Sanat alanında yapılan her türlü çabayı tadirle karşılandığını ve desteklendiği belirten Erdoğan, "Nesilden nesile aktardığımız, yaşattığımız ve kendi ruh dünyamızın renklerine boyadığımız sanatların bu tür etkinliklerle daha çok gündeme geleceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı. Sanat adı altında yapılan bazı çalışamaları sert bir şekilde eleştiren Erdoğan, "Her türlü sapkınlığı, marjinalliği sanat altında normalleştirme gayesi taşıyan sinsi saldırıya karşı adım atmamız şarttır" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasında satır başları:

Yeditepe Bienali sadece etkinlik mekanlarıyla bile şehrimizin zenginliklerini göstermeye yeterlidir. Burada farklı meşreplere mensup sanatçıların eserlerinin bir arada sunulması her türlü ayrımcılığı reddeden bir medeniyet iklimine sahip olduğumuzu işaret ediyor.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sanat adı altında sapkınlığı normalleştirme çabası var

"HER TÜRLÜ ÇABAYI TAKDİRLE KARŞILIYOR VE DESTEKLİYORUZ"

Nesilden nesile aktardığımız, yaşattığımız ve kendi ruh dünyamızın renklerine boyadığımız sanatların bu tür etkinliklerle daha çok gündeme geleceğine inanıyorum. Her türlü çabayı takdirle karşılıyor ve destekliyoruz. 

Şayet kendi coğrafyamızda kendi kalbimizde kaybettiğimiz değerleri başka yerlerde aramaya kalkarsak sadece vaktimizi heba etmiş oluruz. İyi olan güzel olan faydalı olan değerli olan her şeyi nerede bulursak bulalım almak, kullanmak, geliştirmek, daha iyisini yapmak ecdadımızdan bize kalan en önemli miraslardan biridir.

"SAPKINLIĞI NORMALLEŞTİRME ÇABASI VAR"

Biz her alanda olduğu gibi sanat alanında da yaşatıcı kuşatıcı ve geliştirici vasıflarıyla tarihe damgasını vurmuş bir milletiz. Her türlü sapkınlığı, marjinalliği sanat altında normalleştirme gayesi taşıyan sinsi saldırıya karşı adım atmamız şarttır. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...