Tgrt Haber
13 May 2022 20:44 - Güncelleme : 13 May 2022 21:51

Bülent Arınç isim vermeden Kaftancıoğlu kararını eleştirdi

Bülent Arınç isim vermeden, Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen hapis cezası kararını eleştirdi. Yargının tarafsız ve bağımsız olması gerektiğine dikkat çeken Arınç, "Milletimizin ivedilikle ihtiyaç duyduğu şey adaletin yeniden sağlam temellere oturtulmasıdır" dedi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Bülent Arınç isim vermeden Kaftancıoğlu kararını eleştirdi

Yargıtay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verdiği hapis cezası ve siyasi yasak kararı sonrası muhalefet ve hükümet kanadından peş peşe açıklamalar yapıldı. Muhalefetin karar sonrası hükümeti suçlayan açıklamalarına başta Adalet Bakanı Bekir Bozdağ olmak üzere AK Parti’den tepkiler yükseldi.

Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen cezanın yankıları siyasetçiler arasında tartışılmaya devam ediyor. Eski TBMM Başkanı Bülenç Arınç da isim vermeden konuya ilişkin sosyal medya platformu Twitter’dan paylaşım yaptı.

YARGININ BAĞIMSIZLIĞINA DİKKAT ÇEKTİ

Yargının tarafız ve bağımsızlığına dikkat çeken Arınç, "Yasama ve yürütmenin yanında üçüncü erk olarak yer alan yargının en temel görevi; hiçbir tesir altında kalmadan, bağımsızlık ve tarafsızlık prensibine yaslanarak, milletimizin vicdan terazisine uygun kararlara imza atarak adaleti hayata geçirmektir” ifadelerini kullandı.

‘İfade özgürlüğü’nün Türkiye Cumhuriyeti Anayasası tarafından güvence altına alındığını belirten Arınç, “Demokrasinin tekâmülü ve bir toplumun olgunlaşması ancak bu hürriyete gösterdiği saygı ve hoşgörü oranında mümkündür” dedi.

“ULUSLARARASI VE HUKUK İÇTİHATLARI”

Arınç açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

Beyan edilen fikirler beyan eden kişinin dışındaki toplumsal kesimlerin, siyasi iradenin hoşuna gitmese dahi ifade özgürlüğünün kısıtlanamayacağı da geçmişteki birçok AİHM, Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay kararlarıyla içtihat haline gelmiştir.

“DÜNÜN MAĞDURLARININ GÖZ YUMMASI VİCDANINI YARALAMAKTADIR”

Bir dönem çeşitli vesayet odaklarının etkisi altındaki yargı tarafından mağdur edilen bizlerin hikayeleri hafızalarda tazeliğini korurken, dünün mağdurlarının mağrur ifadelerle yaşanan hukuksuzluklara gözünü yumması kamu vicdanını yaralamaktadır.

Milletimizin ivedilikle ihtiyaç duyduğu şey; adaletin günlük siyasi çekişmelere konu edilmesinden kurtarılarak yeniden sağlam temellere oturtulmasıdır. Eğer ülkemizde bir beka problemi söz konusu ise problemin kaynağı milletimizin bu ihtiyacında aranmalıdır."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...