Tgrt Haber
19 May 2022 10:31 - Güncelleme : 19 May 2022 10:37

Kılıçdaroğlu’ndan adaylık açıklaması: 6’lı masada hiç görüşülmedi

2023 yılının Haziran ayında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefette aday arayışını sürerken cumhurbaşkanlığı adaylığı için 6’lı masayı işaret eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yeni açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu adaylığının 6’lı masada hiç görüşülmediğini ancak cumhurbaşkanı adayının niteliklerini belirleyen bir paragraf yazarak kamuoyuna ilan edildiğini duyurdu.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi
Kılıçdaroğlu’ndan adaylık açıklaması: 6’lı masada hiç görüşülmedi
kılıçdaroğlu,adaylık,açıklama

Cumhurbaşkanlığı seçimine yaklaşık 1 sene kaldı. Cumhur ittifakını oluşturan AK Parti ve MHP’nin adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan olurken muhalefetteki belirsizlik ise sürüyor. Bir masa etrafında bir araya gelen CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi ortak metnini geçtiğimiz günlerde paylaşmıştı. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem geçiş ile birlikte İYİ Parti lideri Meral Akşener, ‘Başbakan’ olmak istediğini defalarca dile getirdi. Ancak muhalefet cumhurbaşkanlığı adaylığı için bir ismi henüz ortaya çıkarmadı. İYİ Parti’den ayrılarak Zafer Partisi’ni kuran Ümit Özdağ, cumhurbaşkanlığı adaylığı için ‘Mansur Yavaş’ı görmek istediklerini ve göreve çağırdıklarını dile getirdi. CHP lideri Özdağ’ın açıklamalarını ‘CHP’li bir ismin başka bir partiden aday gösterilmesinin istenmesinin memnuniyet verici” ifadelerini kullandı. 

KILIÇDAROĞLU’NDAN ADAYLIK SİNYALİ

Her fırsatta adaylık için sinyal veren ve açıklamalarda bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yine adaylık çıkıişı geldi.  Seçim sürecine girildiğinin kamuoyuna duyurulması gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, "Erdoğan ne zaman açıklarsa ve seçim kararını ne zaman alırsa biz de o zaman adayı açıklarız." dedi. Kılıçdaroğlu adaylığı ile ilgili ise "Bu konu masada hiç görüşülmedi, sadece şu görüşüldü: Cumhurbaşkanlığı ile ilgili gazetecilerden çok soru geliyor, o zaman biz cumhurbaşkanı adayının niteliklerini belirleyen bir paragraf yazalım diye konuştuk ve bunu yazıp ilan ettik" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...