Tgrt Haber
02 Ocak 2014 15:47

Kuzu, 'Attığım tweetler manşet haberin özeti'

Burhan Kuzu, Başbakan'a 2 bin kişilik istihbarat raporu sunulduğu iddialarıyla ilgili attığı tweetlerin bir gazetenin manşetindeki haberin özeti olduğunu belirtti.

Kuzu, 'Attığım tweetler manşet haberin özeti'
tbmm, anayasa komisyonu başkanı, burhan kuzu, tweetler, manşet haberin özeti,

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, yaptığı açıklamada, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın böyle bir çalışmanın bulunmadığını çok net olarak kamuoyuna açıkladığını, kendisinin de dün katıldığı televizyon programlarında bunu söylediğini ifade etti. Ortada hiçbir somut bilgi ve belge olmadığını, sadece kendisinin gazetedeki haberi duyurduğunu vurgulayan Kuzu, şöyle devam etti:
"Ben istihbaratta  değilim, bana bu bilgi gelmez. Hükümette değilim, haberim olmaz. Bu, bir gazetenin manşetten verdiği haber. Her şey içinde net yani... 2 bin kişilik emniyetten, hakim, savcı...Aynen oradaki yazı. Hiç oralı bile değiller. Böyle bir haber var mıdır, yok mudur? Bu neyin nesidir? Hiç yok. Ne zaman ki ben ufacık bir tweetle bunu aldım. 'Böyle bir şey haber olarak var' dedim, kıyamet koptu. Bunu anlamakta zorlanıyorum. Basın bu manada sınıfta kaldı. Önemli bir bölümü sınıfta kaldı.  Demek ki dertleri doğru haber peşinde koşmak filan değil. Nereden ne açık yakalarız." Kuzu, birilerinin de bunu üzerine alındığını belirterek, "Niye alınıyorsunuz kardeşim? Kimse üzerine alınmasın" dedi. Böyle bir belgenin olduğundan kendisinin haberinin olamayacağına dikkati çeken Kuzu, "Yoksa yoktur. Zaten ben de 'Var' demiyorum ki bir haberi duyurmuş oluyorum. Hepsi bundan ibaret" diye konuştu. Haberin şişirilmiş olduğunu belirten Kuzu, "Bir tweet  bu kadar büyütülmez  ki... Sadece bir habere dikkat çektim. Habere gık çıkmıyor, ben ne zaman 2. gün tweette gazetedeki o haberin özetini yazıyorum kıyamet kopuyor" dedi..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...