Tgrt Haber
30 Ocak 2014 20:17

Lice'de partililer birbirine girdi, 16 yaralı var

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde seçim çalışmaları sürdüren Hüda-Par ile BDP’liler arasında çıkan kavgada 16 kişi yaralandı.

Lice'de partililer birbirine girdi, 16 yaralı var
Hüda Par,BDP,Diyarbakır Lice,Diyarbakır,Dicle Üniversitesi

Lice ilçesinde seçim çalışmalarını sürdüren Hüda-Par ile BDP’liler bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu iki grup birbirine girdi. Güvenlik güçleri olaya müdahale ederken,  16 kişi çevre hastanelere kaldırıldı.  Diyarbakır Vali Vekili Zafer Engin, "Lice'deki  olayda 16 yaralı var. 2'si Diyarbakır'a getirildi, 14'ü de Lice'de ayakta tedavi  edildi" dedi.  Vali Vekili Engin, Hüda-Par  heyetinin Lice ilçesinde esnaf ziyareti sırasında çıkan tartışmanın kavgaya  dönüştüğünü, kavgaya emniyet ekiplerinin müdahalesiyle heyetin Diyarbakır'a  gönderildiğini söyledi. Kavganın nedeninin henüz netleşmediğini, olayda bir aracın da  yakıldığını bildiren Engin, şöyle konuştu: "Lice'deki olayda 16 yaralı var. 2'si Diyarbakır'a getirildi, 14'ü de  Lice'de ayakta tedavi edildi. Şu anda durum sakin. Lice'de herhangi bir sıkıntı  görünmüyor. Ama bir grup ilçe merkezinde bekliyor. BDP'nin il başkanı ve belediye  başkanı grubu iknaya gayret gösteriyor. Sadece kalabalık bir grup bekliyor." Engin, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti. Öte yandan, olayda yaralanan ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde  tedavi altına alınan bir kişiyi ziyaret eden BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel  Aydoğan da, Lice'deki olayda bir esnafın ağır yaralandığını bildirdi. Karşı taraftan da birkaç kişinin taşla yaralandığı yönünde bir bilgiye  sahip olduklarını bildiren Aydoğan, bunu bir provokasyon olarak  değerlendirdiklerini söyledi.
FAİLLER  KESİNLİKLE BDP ÇEVRESİ
Lice'de kendilerine saldırıların, olayların faillerinin  kesinlikle BDP çevresi olduğuna inandığını anlatan Temel, " Lice'de böyle bir saldırıda BDP sorumludur, diğer saldırılardan da onlar sorumludur. Çünkü  bugüne kadar tek bir beyanatları olmadı, bize yönelik saldırılarla ilgili. Hep dut yemiş bülbüle döndüler. Geçenlerde de MHP'ye saldırı oldu. Hemen açıklama yaptılar, en üst yetkiden.  Böyle bir açıklamayı bugün il ve ilçeleri başkanları açıklamış değildir. Bizim parti olarak çalışmamız devam edecek ve tüm halkımıza ulaşacağız" ifadelerini kullandı. Bu arada BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak'ın da aralarında bulunduğu BDP heyeti Lice'ye gitti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...