Tgrt Haber
29 Haziran 2022 14:32 - Güncelleme : 29 Haziran 2022 14:43

Miçotakis'ten Türkiye’nin zaferine ilk yorum, hazmedemedi, fırsatçılıkla suçladı

Bir süredir Türkiye'ye karşı provokatif hamleler yapan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçoktais’ten Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın katılımı ile gerçekleştirilen zirveden çıkan mutabakatla ilgili ilk yorum geldi. 

Miçotakis'ten Türkiye’nin zaferine ilk yorum, hazmedemedi, fırsatçılıkla suçladı
Kiryakos Miçoktais,Finlandiya,İsveç

Dünya, Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in üyeliğine karşı veto kararını kaldırması ile sonuçlanan mutabakatı konuşuyor. Dünya basınında ‘Türkiye’nin diplomasi zaferi’ olarak nitelendirilen mutabakatla ilgili Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçoktais’ten de bir açıklama geldi. Madrid'de bulunan Yunanistan Başbakanı Miçotakis dün gerçekleşen kritik zirve ile ilgili açıklama yaptı.

CNN Yunanistan'da yer alan habere göre, Miçotakis, ittifakın iyiliği için mantığın galip geldiğini belirterek şu ifadeyi kullandı:
“Her türlü fırsatçı ve faydacı davranışın üstesinden gelindi.”

RUS TEHDİDİNDEN SONRA HAREKETE GEÇMİŞLERDİ

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısından sonra askeri tarafsızlık politikasından vazgeçen Finlandiya ve İsveç dün NATO’ya üyelik için resmen başvurmuştu. Bu iki ülkenin  PKK ve FETÖ’ye verdikleri destekten dolayı Türkiye üyelik sürecini bloke etme kararı almıştı. Dün varılan anlaşma sonrası Türkiye bu kararını değiştirdi. Madrid'de düzenlenen NATO zirvesinde 3 ülke temsilcileri bir araya gelmişti. Mutabakat NATO garantörlüğünde imzalandı. 

 

Kaynak: CNN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...