Tgrt Haber
29 Ocak 2022 08:03

Muhalefette Davutoğlu planı: Millet’te üçüncü ittifak arayışı

Ankara’da Millet İttifakı’nın dağılacağı, sağ tabanlı partilerin yeni bir ortaklık kuracağı konuşuluyor. İyi Parti’de bazı isimlerin CHP yerine üçüncü ittifak düşüncesine sıcak baktığı söyleniyor.

Muhalefette Davutoğlu planı: Millet’te üçüncü ittifak arayışı
millet ittifakı,,seçim,,ahmet davutoğlu,,kemal kılıçdaroğlu,,ali babacan,,meral akşener,

Muhalefet liderleriyle görüşen Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’nun “merkez sağ partilerden oluşan üçüncü bir ittifak kurma” çabasında olduğu belirtiliyor. Altı partinin genel başkan yardımcılarının birlikte yürüttüğü “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışması sürerken, ittifakın geleceğine yönelik son günlerde soru işaretleri uyandıran gelişmeler yaşanıyor. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun, İyi Partili isimlerden gelen açıklamalardan sonra üçüncü bir ittifak olabileceğinin sinyalini vermesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile geçtiğimiz çarşamba günü bir araya gelmişti. Görüşmeden sonra Davutoğlu yaptığı açıklamada, “Görüşmeleri yeni ittifak gibi yorumlamamak lazım ama bunlar da konuşulmalı” ifadelerini kullanmıştı. Kulislerde Davutoğlu’nun bu sözlerinden sonra hareketlilik yaşandı. CHP ve İyi Parti’nin bu süreçte daha fazla görünür olmasından Davutoğlu’nun rahatsızlık duyduğu ve öne çıkmak istediği iddia ediliyor.

ÜÇÜNCÜ İTTİFAK İDDİASI

“Millet İttifakı’na eklemlenmiş gibi” görünmek istemediği de dile getirilen Gelecek Partisi lideri Davutoğlu’nun, ayrıca partisinin tabanının CHP’ye oy vermeyebileceği sebebiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortak adaylığına sıcak bakmadığı da ifade ediliyor. Görüşmelerini bu çizgide yürüttüğü belirtilen Ahmet Davutoğlu’nun, son açıklamasıyla “merkez sağ partilerden oluşan üçüncü bir ittifak kurulabileceği” mesajı verdiği konuşuluyor.

İYİ PARTİ’DE SICAK BAKANLAR VAR

Öte yandan, Davutoğlu’nun bu sözlerinin CHP’de hoş karşılanmadığı belirtilirken İyi Parti’de bazı isimlerin “merkez sağda üçüncü ittifak” düşüncesine sıcak baktığı söyleniyor. İyi Partili bazı kurmayların yeni bir ittifakın CHP ile kurulan ittifaktan daha fazla oy alabileceğini düşündüğü belirtiliyor.

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ertelediği Diyarbakır mitingi öncesinde söylediği “Bu ülkeye demokrasi gelecekse bunun yolu Diyarbakır’dan geçer” sözlerinden sonra tepki göstermişti. İyi Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik de partisinin CHP ile ittifak kurmaya mecbur olmadığını dile getirmişti.

Kulislerde, İyi Parti’deki bu söylem değişikliğinin, “üçüncü ittifak için hazırlık olduğu” yorumları da yapılıyor. Aklındaki yeni ittifak modeli için arayışta olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun, önümüzdeki süreçte Millet İttifakı’nın diğer ortaklarını ikna etmek için görüşmelerini sürdüreceği ifade ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...