Tgrt Haber
10 Kasım 2021 15:55

Pfizer'ın CEO'su aşı karşıtlarına sert çıktı: Milyonlarca kişinin ölümüne neden oldular

BioNTech'in üretici firması Pfizer'ın CEO'su Albert Bourla, aşı hakkında yalan yanlış bilgi yayan kişilerin suçlu olduğunu, milyonlarca kişinin ölümüne neden olduklarını söyledi.

Pfizer'ın CEO'su aşı karşıtlarına sert çıktı: Milyonlarca kişinin ölümüne neden oldular
pfizer,albert bourla,covid-19,aşı

Pfizer'in CEO'su Albert Bourla, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada aşıyla ilgili endişeleri olan insanların yanlış yönlendirildiklerini hatta bilerek yanlış bilgi servis edildiğini söyledi. İki tür insanın olduğunu söyleyen Bourla şunları söyledi:

''Aşılanmış insanlarla, aşı konusunda şüpheci olanlar... Her iki kesim de korkuyor. Aşı olanlar, hastalıktan korkuyorlar ve aşı olmayan kesimin kendileri için riski artırdığına inanıyor. Aşı olmayanlar ise, aşıdan korkuyorlar ve aşı yaptırmaları için baskı yapan insanlara kızgınlar.''

Pfizer'ın CEO'su aşı karşıtlarına sert çıktı: Milyonlarca kişinin ölümüne neden oldular

Bourla, nüfusun geri kalanının Covid-19'a karşı aşılanmasıyla hayatın birçok insan için normale dönebileceğine inandığını söyledi:

"Yeni yaşam biçimi ile mevcut yaşam biçimi arasında duran tek engel aşı konusunda tereddüt etmektir.''

Öte yandan pandeminin en başından beri sosyal medya platformlarını yanlış bilgiler, aşıların ve Covid-19'un arkasında duran modern bilime karşı şüphelere neden oldu.

YouTube eylül ayında yanlış bilgilendirmeyi engelledi, aşı karşıtı içerikleri ise yasakladı. Fakat son raporlara göre, aşı ile ilgili yanlış bilgiler çevrimiçi platformlarda yayılmaya devam ediyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...