Tgrt Haber
18 May 2014 10:00

Ardalı Atletico Madrid La Liga'nın şampiyonu oldu

İspanya Ligi'nde şampiyonluk ipini Atletico Madrid göğüsledi. La Liga'nın son hafta maçında Camp Nou'da Barcelona ile 1-1 berabere kalan Atletico Madrid, puanını 90'a çıkararak 18 yıl sonra şampiyonluk coşkusunu yaşadı.

Ardalı Atletico Madrid La Liga'nın şampiyonu oldu
arda turan,atletico madrid,ispanya ligi,la liga,şampiyon,atletico madrid,

Diego Simeone yönetiminde rüya gibi bir sezon geçiren Atletico Madrid maça oldukça şanssız başladı. Takımın gol yükünü çeken Diego Costa, henüz 14. dakikada sakatlanıp yerini Adrian'a bırakırken, 22'de Arda Turan'ın sakatlığı Simeone'nin planlarını alt üst etti. 34'te Alexis topu adeta iğne deliğinden geçirip ilk yarının skorunu ilan etti: 1-0. İkinci yarıya tempolu başlayan Atletico, 50'de Godin'in kafa golüyle beraberliği yakaladı: 1-1. Kalan sürede savunmada açık vermeyen Atletico Madrid, Real Madrid ve Barcelona hegemonyasına son vererek 18 yıl sonra şampiyonluğa ulaştı.
Karşılaşma sonunda futbolcular gözyaşları içinde kendilerini Camp Nou'nun zeminine bırakırken, tribündeki yaklaşık 100 bin Barcelona taraftarı Atletico'lu futbolcuları ayakta alkışladı. Maç sonrasında yaşanan şampiyonluk sevincinde Brezilyalı Filipe Luis'in, Türk bayrağı ile sevinmesi dikkat çekti. Daha önce şampiyon olması halinde bayrağımızı İspanya'da dalgalandıracağını söyleyen Arda Turan da, sözünü tuttu. Camp Nou tribünlerinde yer yer Türk bayrakları göze çarptı.

Ardalı Atletico Madrid La Liga'nın şampiyonu oldu

 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...