Tgrt Haber
14 Ocak 2020 10:41

Barcelona'nın yeni teknik direktörü belli oldu

Son dönemde aldığı sonuçlarla ve oynadığı futbolla eleştirilerin odağı olan Barcelona, teknik direktörlük görevine Ernesto Valverde yerine Quique Setién'in getirildiğini açıkladı.

Barcelona'nın yeni teknik direktörü belli oldu
barcelona,,yeni teknik direktör,

İspanya'nın köklü kulüplerinden FC Barcelona 2017'den bu yana çalıştığı ve son zamanlarda oldukça tartışılan Ernesto Valverde ile yolların ayrıldığını ve yerine 61 yaşındaki İspanyol hoca Quique Setién ile anlaşıldığını açıkladı. Son dönemde özellikle Avrupa'da aldığı kötü sonuçlar ve yaptığı yüksek bütçeli transferlerden beklenen verimi alamayarak taraftarlarını hüsrana uğratan Katalanlar, Valverde döneminde 2 İspanya Şampiyonluğu, 1 Copa Del Rey ve 1 İspanya Süper Kupası'nı müzesine götürdü.

Barcelona'nın yeni teknik direktörü belli oldu

 

Quique Setién kimdir

27 Eylül 1958 İspanya doğumlu olan tecrübeli teknik adam futbolculuk kariyerinde orta saha oynamış ve ülkesinin birinci ligi La Liga'da o dönemde "El Maestro" lakabını almıştır. Teknik Direktörlük kariyerine ise 2001 yılında efsanesi olduğu Racing Santander'de başlayan Setién, Real Betis ve Las Palmas gibi İspanya'nın bir çok kulübünde görev almıştır. Özellikle 2017/2018 sezonunda Real Betis ile La Liga'da ligi 6. sırada bitirme başarısının ardından adından oldukça söz ettirmiştir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...