Tgrt Haber
27 Nisan 2023 12:13 - Güncelleme : 27 Nisan 2023 12:42

Beşiktaş-Galatasaray derbisinin hakemi belli oldu

Son dakika spor haberi: Süper Lig'de bu hafta oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisinin hakemi açıklandı. Dev derbinin hakemi Ali Şansalan oldu. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin derbiye sayılı günler kala Şansalan'a görev verilmesi gerektiğini söylediği iddia edilmişti. Beşiktaş ise iddialar sonrası ''hakemi yapay zeka belirlemeli'' ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
Beşiktaş-Galatasaray derbisinin hakemi belli oldu
Beşiktaş,Galatasaray,Hakem

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulundan yapılan açıklamaya göre, 30 Nisan Pazar günü oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisini hakem Ali Şansalan yönetecek.

Ligin 32. haftasındaki maçlarda düdük çalacak hakemler şöyle:

Yarın:

20.00 Corendon Alanyaspor-HangiKredi Ümraniyespor: Yaşar Kemal Uğurlu

29 Nisan Cumartesi:

16.00 VavaCars Fatih Karagümrük-Fraport TAV Antalyaspor: Halil Umut Meler

16.00 Arabam.com Konyaspor-Trabzonspor: Cihan Aydın

19.00 Demir Grup Sivasspor-Fenerbahçe: Zorbay Küçük

19.00 MKE Ankaragücü-Kasımpaşa: Bahattin Şimşek

30 Nisan Pazar:

19.00 Beşiktaş-Galatasaray: Ali Şansalan

1 Mayıs Pazartesi:

20.00 İstanbulspor-Bitexen Giresunspor: Mete Kalkavan

YAPAY ZEKA BELİRLESİN!

Derbiye sayılı günler kala hakem polemiği yaşanmış ve Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin Ali Şansalan'ı istediğine yönelik iddialar ortaya atılmıştı. Beşiktaş hakem iddialarına karşılık dün açıklama yapmıştı. Açıklamalarda şu ifadelere yer verilmişti:

Bu derbinin hakeminin de yapay zekayla belirlenmesi gerektiğine göre önceden tespit edilmiş bir ismin maçımızı yönetecek olması beklenemez.

Her ne kadar Fenerbahçe ile son oynadığımız derbi maçına manuel olduğu iddia edilen zeka (!) ile atama yapılmış olsa da bunun gerekçesi kamuoyuna açıklanamamıştır. Umarız ki pazar günü oynayacağımız Galatasaray maçının hakemi, yapay zeka ile atanacaktır. Beşiktaş - Galatasaray maçını kim yönetirse yönetsin hakemden beklentimiz adil ve eşit bir yönetimdir.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...