Tgrt Haber
13 May 2015 02:44

Eczacıbaşı, 'Bu daha başlangıç'

Eczacıbaşı Vitra'nın iki yıldızının Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu ile yetinmeye niyeti yok.

Eczacıbaşı, 'Bu daha başlangıç'
eczacıbaşı, vitra,

 ŞAMPİYONLAR Ligi’nin ardından Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda da zafere ulaşan Eczacıbaşı VitrA’nın iki yıldızı Dilara Bağcı ve Gözde Yılmaz, VATAN’a çok özel açıklamalarda bulundu. Kulüpler bazında en büyük iki kupayı da kazanmayı başaran genç voleybolcuların öne çıkan sözleri şöyle:
 
DİLARA: “Dünya Kulüpler Şampiyonası zor bir turnuva. Dünyadaki en iyi 6 kulüp bir arada. Stresli bir turnuvaydı benim için. Eldeki eksik tek kupaydı ama altından başarıyla kalktığımızı düşünüyorum.
 
SEZON başında 2 kupada da zirveye çıkacağımızı söyleseler hayâl gibi gelirdi. Şimdi bile inanamıyorum. Kulüpler bazında alınabilecek en büyük iki kupayı aldık. Bundan aşağısına inmemek hedefimiz. Eczacıbaşı’nın hedefi her zaman en yüksekler. Bireysel olarak ise hedefim olimpiyatlara katılmak. Umarım yakın zamanda gerçekleşir.
 
“Kulüpler bazında en büyük iki kupayı aldık. Amacımız bundan aşağıya inmemek. Bireysel hedefim ise olimpiyatlara katılmak.”
 
‘Sahaya girince panik olmadım’
 
(Ligdeki final etabında oyuna girmesiyle ilgili) “Bu takımdaki herkes, her zaman oynamaya hazır. Elimden geleni yapacaktım. De La Cruz’un sakatlığı dolayısıyla takımı nasıl düzenleyeceğini bilmiyorduk antrenörün. Ama herkes her zaman hazır bir şekilde çalıştı. O yüzden sahaya soktuğunda panik olup şok olmadım.”
 
“Hisamitsu Springs yenilgisi sonrası hocamız ‘Bir sonraki maçı aldığımızda bu bizi yarı final ve finale daha iyi hazırlayacak ve şampiyonluk gelecek’ dedi.”
 
‘HERKESE NASİP OLMAZ’
 
GÖZDE: “Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda bütün takımlar iyiydi. Hiç öyle denilen gibi kolay değildi. Mücadele gerektiren bir turnuvaydı. Lig play-off’unda düşüşümüz yorgunluktan oldu. Çok fazla deplasman, çok fazla hava değişikliği. Söylenilenler gibi rehavet gibi durum yok.
 
24 yaşında bu başarılara ulaşmak çok özel bir duygu. Herkese nasip olmayacak bir şey. Bence daha yeni başladık. Her şeye açım. Beni ne mutlu eder? Olimpiyatları kesin görmek istiyorum. Grand Prix’ler olsun, Dünya Şampiyonaları olsun, Avrupa Şampiyonaları olsun, Şampiyonlar Ligi olsun, hepsine açım. Daha yeniyim yolun başındayım. Umarım hepsine katılırım.”
 
“Tüm başarılara açım. Grand Prix’ler olsun, Dünya ve Avrupa şampiyonaları olsun... Umarım hepsine katılırım.”
 
“Hisamitsu Springs’e yenildiğimizde hiç eleneceğiz duygusuna kapılmadım. Herkes böyle hissettiği için şampiyon olduk.”
 
(Final etabında oyuna girmesi ile ilgili) “Oyuna girince çok heyecanlandım ve korkuyordum ama sonrasında attım hepsini.”

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...