Tgrt Haber
07 Temmuz 2016 22:28

Ergin Ataman, 'Maçı izlerken ızdırap çektim'

Basketbol A Milli Takımı Filipinler'in başkenti Manila'da 2016 Rio Olimpiyat Elemeleri grubundaki 2. maçında Senegal'i 68-62'lik skorla mağlup etti.

Ergin Ataman, 'Maçı izlerken ızdırap çektim'
ergin ataman,

Filipinler'in başkenti Manila'da 2016 Rio Olimpiyat Elemeleri grubundaki 2. maçında Senegal'i 68-62'lik skorla mağlup eden ve yarı finale yükselen A Milli Erkek Basketbol Takımı'nda karşılaşma sonrası Baş Antrenör Ergin Ataman ve oyunculardan Ali Muhammed düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Oynanan oyunun Olimpiyatlar için yeterli olmadığına dikkat çeken Baş Antrenör Ergin Ataman, "Bu kadar kötü oynayınca kiminle oynarsan oyna zor oluyor. Senegal atletik bir takım, hücumda onlar da çok kötüydü. Ben kenarda izlerken ızdırap çektim. Eminim seyirciler de öyle hissetmişlerdir. Hayatımda ilk kez bu kadar kötü bir maç oynadım. Çok kötü hücum ettik ve çok kötü faul attık." dedi.

"Ömer Aşık ve Semih Erden'i birlikte kullanmak yaptığımız en iyi işti" diye konuşan tecrübeli çalıştırıcı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün basketbol oynamadan kazanmanın yolunu bulduk. Bizim oyuncularımızın çoğu ligde oynamıyor. Ayrıca Cedi yarı finalde oynamazsa sorun yaşayabiliriz. Fransa iyi ve güçlü bir takım. Onların karşısında ne yaparız, kestirmek güç. Ali Muhammed ikinci yarıda açıldı. Bu turnuvada 6 çeyrek uyudu. Benchte onun kadar kaliteli bir oyuncum yok. Gayreti bizim için önemliydi. Bu oyun Olimpiyatlar için yeterli değil. Elimizden geleni yapacağız."

12 üçlük denemesinden sadece 3'ünü basket yapabilen, serbest atışlarda ise 8'de 8 ile oynayan Ali Muhammed ise basın toplantısında, "İnanılmaz, bugün de çok kötü şut attım. Neyse ki son anlarda şutlarım girdi ve maçı kazandık. Son bölümde gayretliydik. Bundan sonraki maçta şut sokmamız gerekiyor. Bir yerde başlamalıyız. Ben üzerime düşeni yapmaya çalıştım." şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...