Tgrt Haber
06 Ocak 2022 15:48

Manchester City'nin deneyimli teknik direktöründen kötü haber: Pep Guardiola koronavirüse yakalandı

Manchester City'de önemli başarılara imza atan deneyimli teknik direktör Pep Guardiola'dan kötü haber geldi. Ünlü teknik adamda bazı semptomlar görülmesi üzerine yaptırılan koronavirüs test sonucu pozitif çıktı.

Manchester City'nin deneyimli teknik direktöründen kötü haber: Pep Guardiola koronavirüse yakalandı
pep guardiola,koronavirüs,manchester city

Manchester City, Teknik Direktörü Pep Guardiola'da bazı koronavirüs semptomlarının görülmesi üzerine teknik adama Kovid-19 testi yapıldığını ve test sonucunun pozitif çıktığını duyurdu.

Açıklamada ayrıca, Guardiola'nın yanı sıra 7 as oyuncusunun da koronavirüs testinin pozitif olduğu kaydedilirken oyuncuların isimleri verilmedi.

İngiltere'de hızla yayılan koronavirüsün Omicron varyantı sebebiyle Premier Lig'deki çok sayıda karşılaşma ertelenmişti. Pek çok takımda birden fazla Kovid vakası yaşanmış; son olarak Arsenal Teknik Direktörü Mikel Arteta ile Liverpool'un Alman menajeri Jürgen Klopp'un da koronavirüs testi pozitif çıkmıştı.

PEP GUARDIOLA KİMDİR?

Lakabı “Pep” olan Guardiola kariyerine amatör olarak Gimnàstic de Manresa takımında başlamış ardından 13 yaşında FC Barcelona'nın altyapı kulübü olan FC Barcelona B'ye geçti. Yaklaşık 6 yıl FC Barcelona'nın altyapısında oynayan Guardiola, 1990 yılında profesyonel oldu. FC Barcelona ile La Liga'daki ilk maçına 16 Aralık 1990 tarihinde Cádiz CF ile oynanan maçta çıktı. Defansif orta saha futboluyla öne çıkan futbolcu, 1997 yılında José Mari Bakero'dan takım kaptanlığını devraldı. 1990-2001 yılları arasında FC Barcelona ile ligde 263, toplamda ise 379 maça çıktı. Guardiola, 17 Haziran 2001 tarihinde Valencia oynanan lig maçıyla FC Barcelona kariyerini noktaladı.

FC Barcelona'dan ayrıldıktan sonra İtalya'ya geçerek Brescia Calcio ve AS Roma takımlarında oynadı. Ancak burada fazla başarılı olamadı ve Nandrolon testinin pozitif çıkıp 4 ay ceza almasıyla İtalya'daki kariyerine son verdi.

İtalya kariyerinden sonra Katar'ın El-Ehli ve Meksika'nın Dorados de Sinaloa takımlarında oynadıktan sonra futbol hayatını noktaladı.

Millî takımının formasını ilk olarak 21 yaşında iken 14 Ekim 1992 tarihli Kuzey İrlanda maçında giydi. 1992 Yaz Olimpiyatları, futbol kategorisinde altın madalya kazanırken, ülkesinin 1994 FIFA Dünya Kupası ve 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası kadrolarında da yer aldı. 47 kere millî olup 5 gol atan Guardiola, 14 Kasım 2001 tarihinde Meksika ile oynanan dostluk maçıyla millî takımı bıraktı. Guardiola, ayrıca resmi olarak tanınmayan Katalonya'nın formasını da 7 kez giydi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...