Tgrt Haber
01 Eylül 2023 13:31 - Güncelleme : 01 Eylül 2023 14:15

Manchester United'a transfer olan Altay Bayındır, Fenerbahçe'ye gözyaşları içinde veda etti 

Fenerbahçe'den İngiltere Premier Lig'in devi Manchester United'a transfer olan genç file bekçi Altay Bayındır, gözyaşları içinde sarı-lacivertli ekibe veda etti. Havalimanına Altay'ı uğurlamak için gelen başkan Ali Koç, genç file bekçinin aidiyet duygusu yüksek bir kaptan olduğunu söyledi. Gözyaşlarını tutamayan Altay Bayındır, "Sizleri hiçbir zaman unutmayacağım. Kalbim her daim sizlerle. Sezon sonu, hasret kaldığımız kupayı ellerinizde yükseltmeniz dileğiyle, hoşça kalın" dedi. 

Fenerbahçe,,transfer,Manchester United

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'nin kalesini koruyan ve yer yer tribünlerle gerilim yaşayan Fenerbahçe'nin kalecisi Altay Bayındır, İngiltere Premier Lig'in dünyaca ünlü takımı Manchester United'a transfer oldu. 

Sarı-lacivertli kulüp, Altay Bayındır için Manchester United ile 5 milyon euro bonservis bedelinde anlaşırken sonraki satıştan %20 pay, satış bedelinin 10 milyon Euro’yu geçmesi halinde ayrıca 1 milyon Euro pay olacak şekilde el sıkıştı. Altay, İngiltere devi ile 4+1 yıllık sözleşme imzaladı.

YÖNETİMDEN HAVALİMANINDA UĞURLAMA

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, milli kaleci Altay Bayındır’ı, İngiltere’ye uğurlamak için havalimanı termşnaline geldi. Kulübün sosyal medya kanallarından paylaşılan videoda Altay'ın, veda sırasında gözyaşlarını tutamadığı görülürken, Ali Koç ise 25 yaşındaki file bekçisinin Fenerbahçe’ye olan bağlılığı ve aidiyetinden bahsetti.  

Manchester United'a transfer olan Altay Bayındır, Fenerbahçe'ye gözyaşları içinde veda etti 

"KALBİM HER DAİM SİZLERLE"

Fenerbahçe'de geçirdiği dört yıllık süreç hakkında konuşan Altay, "Büyük Fenerbahçe taraftarı; 4 yıl önce aranıza katıldığım zamandan itibaren bana gösterdiğiniz sevgiyi, saygıyı bir borç bilirim. Beni ailenizden biri gibi görüp sahiplendiniz. Şanlı Fenerbahçe forması altında kaptanlık pazubandını da koluma geçirerek sizlere layık olabilmek için ter döktüm. Çubuklu formayı giyme onurunu yaşadığım her an, siz büyük Fenerbahçe taraftarının olağanüstü sevgisinin karşılığını vermek için sahada mücadele verdim. 

4 yıllık serüvenimde bu şanlı formayı paylaştığım takım arkadaşlarıma, başkanıma, yöneticilerimize, teknik ekibe ve kulüp çalışanlarına sonsuz teşekkür ediyorum. Büyük Fenerbahçe Ailesi, sizleri hiçbir zaman unutmayacağım. Kalbim her daim sizlerle.Sezon sonu, hasret kaldığımız kupayı ellerinizde yükseltmeniz dileğiyle, hoşça kalın. Sevgilerimle" dedi. 

Manchester United'a transfer olan Altay Bayındır, Fenerbahçe'ye gözyaşları içinde veda etti 

Konuşurken gözyaşlarına hakim olamadığı gözlemlenen Altay, "Anılar, güzel şeyler, kötü şeyler var. Bazı sakatlıklar, rahatsızlıklar, şanssızlıklar var. Ağrılı oynadığım bir dönem var, 4 ay boyunca ağrılı oynadığım bir süreç var. Burası gerçekten çok farklı bir yer, farklı bir atmosfer. Şu an kontrolü kaybettiğim yerdeyiz. Çok anım var her karede. Birçok hoca, birçok kaleci hocası, herkesle çok anım var. Benim için çok büyük bir deneyim ama hiçbir zaman savaşmayı bırakmadık, savaşmaktan vazgeçmedik. Her zaman düşüncemiz forma için, formayı sırtımıza giyip ne kadar daha fazla ter akıtabiliriz oldu. Her zaman bana şans geldiğinde, görev geldiğinde Fenerbahçemizin kazanması, taraftarlarımızın mutlu ayrılması için mücadele verdik. Kaptan oldum" diye konuştu. 

https://twitter.com/Fenerbahce/status/1697520351444353267

"MECBURİYETİ YOKKEN SÖZLEŞME UZATTI" 

Altay Bayındır'ın sarı-lacivertli renklere olan bağlılığından bahseden Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, "Fenerbahçe’ye duyduğu aidiyet açısından her takım böyle futbolcuları olsun ister. Söylemek kolay, elde etmek zor. Dolayısıyla o açıdan bakılınca Altay komple, birinci sınıf, on numara beş yıldız futbolcu, sporcu, kaptan, insan. Manchester United’dan çok büyük bir teklif geldi. Bu teklif de free oyuncu olduğu için, Fenerbahçe’yi ilgilendiren bir durum aslında yoktu. Fakat Altay hiçbir mecburiyeti yokken Fenerbahçe ile sözleşme uzattı, ‘Fenerbahçe’ye de kazandırmadan gitmem’ düşüncesiyle. İşte aidiyet duygusunun bir parçası. Hem ülkemizi hem Fenerbahçemizi inşallah en iyi şekilde temsil edecek. Allah yar ve yardımcısı olsun. Şansı, yolu açık olsun" dedi. 

 

 

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...