Tgrt Haber
16 Mart 2015 16:50

'Sarı Kanaryalar' forvetlerinden dertli

Spor Toto Süper Lig'de zirve yarışında kritik puanlar yitiren Fenerbahçe, forvetlerinin performansından dertli.

'Sarı Kanaryalar' forvetlerinden dertli
fenerbahçe, forvetler,

Sarı-lacivertli takım, forvetlerinin sadece 1 gol atabildiği ligin son 4 maçında 8 puan yitirdi. İlk 11'in vazgeçilmez isimleri Emmanuel Emenike ve Moussa Sow, gol attıkları 20. haftadaki Gaziantepspor mücadelesinin ardından adeta sessizliğe büründü. 
Gaziantep deplasmanında forvetlerin de skora katkı yaptığı 5-0'lık galibiyetin ardından 23. haftadaki Galatasaray derbisinde forvet oyuncularından sadece Kuyt ile bir gol bulan sarı-lacivertli ekibin, son 4 maçta 4 golünün 3'ünü ise orta alan ve savunma oyuncuları Raul Meireles, Egemen Korkmaz ve Mehmet Topal kaydetti.
Kadıköy'de 21. hafta mücadelesinde Akhisar Belediyespor'a 2-1 yenilen Fenerbahçe tek golünü Meireles ile buldu. 22. hafta Torku Konyaspor deplasmanından Egemen Korkmaz'ın golüyle 1-1'lik eşitliği yakalayıp bir puan çıkaran sarı-lacivertli takım, 24. haftada Gençlerbirliği maçındaki tek golünü Mehmet Topal ile kaydetti.

Krallık yarışında yoklar

Sarı-lacivertli takımın formsuz golcüleri, gol krallığı yarışında da rakip forvetlerin gerisinde kaldılar.  

Beşiktaşlı Demba Ba ve Bursasporlu Fernandao'nun 15'er golle zirvede bulunduğu krallık yarışında, 14 golle Trabzonspor'un golcüsü Cardozo rakiplerini takip ediyor. 

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaraylı Burak Yılmaz'ın 13, Akhisar Belediyesporlu Gekas'ın 12, Trabzonsporlu Mehmet Ekici, İstanbul Başakşehirli Semih Şentürk'ün ve Kardemir Karabüksporlu Traore'nin de 9'ar golü bulunuyor.

Fenerbahçe'nin en skorer isimleri Kuyt ve Sow'un gol sayısı ise 8 olması dikkati çekiyor. 

24 maçın 10'unu boş geçtiler

Fenerbahçe'nin forvetleri, Süper Lig'de 24 maçın 10'undan suskun kaldı.  

Ligde 3. haftada 1-0 kazanılan Gaziantepspor, 4. haftada 2-0 kaybedilen Akhisar Belediyespor, 6. haftada 2-1 kaybedilen Galatasaray, 12. haftada 1-0 kazanılan Balıkesirspor, 14. haftada 1-0 kazanılan Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, 15. haftada 1-0 kazanılan Mersin İdmanyurdu, 19. haftadaki Trabzonspor (0-0), 21. haftada 2-1 kaybedilen Akhisar Belediyespor mücadelesinde, 22. haftada 1-1 tamamlanan Torku Konyaspor ve 24. haftadaki Gençlerbirliği deplasmanında forvetlerden ses çıkmadı.

Söz konusu maçlarda orta alan oyuncuları Emre Belözoğlu (2), Alper Potuk, Meireles (2), Mehmet Topal (2) savunma oyuncusu Egemen Korkmaz, sarı-lacivertli takımın gollerini attı.  

Emenike 21 maçta 4 gol

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın ilk 11 kurgusunun değişmez ismi Emenike, ligde forma giydiği 21 maçta sadece 4 kez golle buluştu. 

Ligin 1. haftasında ve 18. haftasında Kardemir Karabükspor'u 3-2 ve 2-1'lik skorlarla yendikleri, 8. haftada Beşiktaş'ı 2-0 geçtikleri ve 20. haftada Gaziantepspor'u 5-0 mağlup ettikleri maçlarda gol atan Nijeryalı forvet, ilk 11'de sahaya çıktığı maçların 14'ünde ise suskun kaldı.

Sarı-lacivertli takımda geride kalan sezonda (2013-2014) 24 haftalık periyodu 9 golle geçen Nijeryalı oyuncunun skora katkısı bu sezon düşük kaldı. 

Sow ve Emenike'nin en son 20. haftadaki Gaziantepspor maçında gol attığı Fenerbahçe'de, genelde yedek kalan 4 gollü forvet Webo ise en son 3,5 ay önce 11. haftadaki Eskişehirspor mücadelesinde gol atmıştı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...