Tgrt Haber
02 Temmuz 2022 10:25 - Güncelleme : 02 Temmuz 2022 10:34

'En yüksek onura' layık görüldü: Apple’ın kurucusu Jobs’a ölümünden sonra Özgürlük Madalyası verildi

Beyaz Saray'ın yaptığı açıklamaya göre, Apple'ın kurucu ortağı ve eski CEO'su Steve Jobs, ABD Devlet Başkanı Joe Biden tarafından Başkanlık Özgürlük Madalyası ile ödüllendirildi. ABD’de bir sivile verilebilecek en yüksek ABD onuru olan Başkanlık Özgürlük Madalyası’na layık görülen Steve Jobs, 2011 yılında hayatını kaybetmişti.

Editör: Hilal Bardakcı / Kaynak: The Verge, Engadget
Steve Jobs, 2011 yılında hayatını kaybetti
steve jobs,apple,joe biden
Steve Jobs, 2011 yılında hayatını kaybetti

Apple kurucu ortağı Steve Jobs, ABD Devlet Başkanı Joe Biden tarafından 'Başkanlık Özgürlük Madalyası'na layık görülen 17 kişiden biri oldu. Teknoloji sitesi The Verge’ün haberine göre, Başkanlık Özgürlük Madalyası şu anda ABD’de ‘bir sivile verilebilecek en yüksek onur’ olarak tanımlanıyor. Beyaz Saray da açıklamasında “Amerika Birleşik Devletleri'nin refahına, değerlerine veya güvenliğine, dünya barışına veya diğer önemli toplumsal faaliyetlere örnek teşkil eden katkılarda bulunan bireylere verilir” ifadesiyle madalyanın önemine vurgu yaptı.

IPHONE'UN ARKASINDAKİ İSİM: STEVE JOBS

Steve Jobs, Nisan 1976'da Steve Wozniak ve Ronald Wayne ile birlikte Apple'ı kurdu ve teknoloji devi dünyanın en büyük şirketlerinden biri haline geldi. Jobs, 1985'te Apple’dan ayrılmadan önce ilk genel kullanıma yönelik kişisel bilgisayarlardan bazılarının geliştirilmesini sağladı. 1997'de Apple’a geri döndü ve iPod ve iPhone gibi ürünlerin geliştirilmesine öncülük etti. Jobs aynı zamanda şu anda Disney'in bir parçası olan animasyon film şirketi Pixar'ın da kurucularındandı. 

Mac, iPod ve iPhone gibi piyasalarda fark oluşturan tasarım ve yazılımlara sahip cihazların üretilmesini sağlayan Jobs, 5 Ekim 2011'de 56 yaşında iken kanser nedeniyle hayatını kaybetti.

BEYAZ SARAY'DAN ÖVGÜ

ABD Başkanlık Ofisi’nin açıklamasında da Jobs’ın teknoloji alanındaki çalışmaları övüldü. Beyaz Saray, “Steve Jobs, Apple Inc.'in kurucu ortağı, CEO'su ve başkanıydı, Pixar'ın CEO'suydu ve Walt Disney Company'de lider bir rol oynadı. Vizyonu, hayal gücü ve yenilikçiliği, dünyanın iletişim biçimini değiştiren ve bilgisayar, müzik, film ve kablosuz endüstrilerini dönüştüren buluşlara yol açtı.” dedi.

Steve Jobs’ın layık görüldüğü Başkanlık Özgürlük Madalyası ödülü 7 Temmuz'da verilecek. Bu yılki Başkanlık Özgürlük Madalyasına layık görülen isimler arasında olimpiyat jimnastik şampiyonu Simone Biles, eski ABD Temsilcisi Gabrielle Giffords, eski senatör John McCain, Dünya Kupası ve olimpiyat futbol şampiyonu Megan Rapinoe ve oyuncu Denzel Washington gibi önemli kişiler bulunuyor. 

Kaynak: The Verge, Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...