Tgrt Haber
12 Ocak 2022 12:07

Genç hacker, Tesla araçlarda önemli bir güvenlik açığı buldu

Dünyanın en lüks araçlarından Tesla, yeni bir güvenlik açığıyla gündemde. Araçların ev sistemine müdahale edebilen genç bir hacker, güvenlik uzmanlarına bu durumu bildirdi.

Genç hacker, Tesla araçlarda önemli bir güvenlik açığı buldu
Tesla,Tesla güvenlik,Tesla güvenlik açığı

Milyarder iş insanı Elon Musk'ın elektrikli araç şirketi Tesla, yeni bir güvenlik açığıyla gündemde. Öne çıkan bilgilere göre araçların yazılımına müdahele edilebilecek bir güvenlik açığı ortaya çıktı. Bu açık, kapıların açılmasından, farları yakmaya kadar birçok işlevi etkiliyor.

GENÇ HACKER, TESLA'YI UYARDI

Tesla araçlardaki yeni güvenlik açığı, 19 yaşındaki bir hacker tarafından keşfedildi. İyi niyetli hacker, otomobil sahiplerinin tehlikede olduğunu bildirdi. Rapora göre bu açık, dünyada 13 ülkedeki 25'ten fazla Tesla aracı etkiliyor.

Genç hacker, Tesla araçlarda önemli bir güvenlik açığı buldu

Kendini bilgi teknoloji uzmanı olarak tanımlayan genç hacker (David Colombo), Salı günü bir tweet paylaşarak araçlarda yazılım kusuru olduğunu belirtti. Kapıların ve pencerelerin kilidini açabilen açık, aynı zamanda güvenlik sistemlerini de devre dışı bırakabilir.

Hacker ayrıca arabada bir sürücünün olup olmadığının görülebileceğinin, araçların stereo ses sistemlerin açılabileceğini ve farların yakılabileceğini de iddia etti. 

Genç hacker, yazılım açığının tam olarak ayrıntılarını açıklamadı. Ancak bunun Tesla'nın yazılım ve altyapısı dahilinde olmadığını belirtti. Görünüşe bakılırsa sorun, üçüncü taraf uygulamalardan kaynaklanıyor.

Şu ana kadar Tesla tarafından henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak durumu fark eden hacker, Tesla ile iletişime geçmeye çalıştığını ve bu durumu firmaya bildirdiğini açıkladı. Eğer Tesla, güvenlik açığını onaylarsa genç hacker, 15 bin dolarlık ödül alacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...