Tgrt Haber
31 Aralık 2021 10:37

Tesla yarım milyon aracı geri çağırdı: Hata Var!

ABD merkezli elektrikli araç üreticisi Tesla, Model 3 ve Model S araçlarında hata tespit etti. Otomobil devi, kazalara neden olabilecek hatalar barındıran 475 bini aşkın aracını geri çağırdı.

Tesla yarım milyon aracı geri çağırdı: Hata Var!
tesla,tesla araç,elon musk,otonom araç,otopilot tesla,elektrikli araç

Milyarder girişimci Elon Musk’a ait Tesla, başta ABD olmak üzere milyonlarca elektrikli araç satışı yapıyor. Otonom yani sürücüsüz araçlarıyla sık sık gündeme gelen şirket, geçtiğimiz hafta bir aracının sürücü koltuğunda tek başına seyahat eden köpek videosu ile konuşuldu. 

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından yapılan bir açıklamaya göre Tesla, 475 binden fazla aracını geri çağırdı. Bloomberg ise, Tesla'nın kamera sistemleri ve gövdelerindeki kusurları düzeltmek üzere araçları geri istediğini duyurdu. 

TESLA TASARIM SORUNU BULDU 

Açıklamaya göre, 2017-2020 model 356 bin 309 adet Model 3 aracında geri görüş kamerası hatası tespit edildi. Temel sorun, bagajın tekrar tekrar kullanılması durumunda arka görüş kamerası için bir koaksiyel kabloyu aşındırma ihtimali. 

Tesla yarım milyon aracı geri çağırdı: Hata Var!

Bunun yanı sıra, 2014-2021 yılları arasında üretilen 119 bin 9 adet Model S aracında ise ön kaput mandalı sorunları bulundu. Buradaki sorun ise, ön bagaj mandal düzeneğinin fabrikada yanlış dizilmesiyle ilgili. Bu nedenle, ikincil bir mandalın düzgün çalışmasını engelleyebilir ve bagajın sürüş ortasında açılma ihtimalini artırabilir.

Tesla’nın geri çağırdığı araçlara, 2021 ve sonrası üretilen Model 3 ve 23 Aralık 2020'den sonra üretilen Model S dahil değil. Bu arada, Tesla geri çağırma yürürlüğe girmeden önce söz konusu hataları onarmak için para harcayan herkese tazminat ödeyecek.

Tesla, bu kusurların şimdiye kadar hiçbir kazaya veya yaralanmaya yol açmadığını da açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...