Tgrt Haber
05 Ağustos 2022 12:00 - Güncelleme : 05 Ağustos 2022 12:02

Google Arama motorunda önemli güncelleme: Yeni ana sayfa sunulmaya başladı!

Google, Arama motoru için önemli bir güncellemeyi daha sunmaya başladı. Şubat ayı başlarında yeni ana sayfayı test eden şirket, widget'ların da olduğu yeni güncellemeyi nihayet kullanıcılara ulaştırıyor.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Google Blog
Google Arama motorunda önemli güncelleme: Yeni ana sayfa sunulmaya başladı!
google,teknoloji

ABD'li teknoloji devi Google, sahip olduğu tüm hizmet ve uygulamaları güncelleyerek daha iyi hale getiriyor. Haritalar uygulamasından Haberlere, Takvim uygulamasından YouTube'a kadar tüm uygulamalar yeni özelliklerle güncelleniyor.

Öte yandan şirketin en önemli hizmeti arama motoru. Google, özellikle bu alanda yoğun çalışıyor ve sürekli olarak iyileştirmeler yapıyor. Bu kapsamda Google Arama motoru için hazırlanan yeni bir özellik de kullanıcılara sunulmaya başladı.

ARAMA MOTORUNA YENİ ÖZELLİK EKLENDİ

Şubat ayında başlayan beta testinin ardından Google, yeni ana sayfa beta sürümünü artık daha fazla kullanıcıya sunuyor.

Mevcut Google Arama ana sayfasının altına şu an sadece test kullanıcılarını kapsayan yeni kartlar yerleştirildi. Google Arama sayfasına eklenen kartlar, kullanıcının işini kolaylaştırdığı gibi daha çok vakit geçirmesine de olanak sağlayacak.

Google Arama motorunda önemli güncelleme: Yeni ana sayfa sunulmaya başladı!

Ekran resminden de görüldüğü üzere Google Arama'da ana sayfa, kullanıcılara daha kişiselleştirilmiş içerik için giriş yapmalarını gösteren bir uyarı sunacak. Kullanıcı ilk etkinleştirmeyi yaptıktan sonra; ''Merhaba, neyle ilgileniyorsunuz?'' sorusu karşısına çıkacak. Ardından kullanıcı, güncellenen arama sayfasında artık özelleştirilebilir widget'alara sahip olacak.

Google Arama motorunda önemli güncelleme: Yeni ana sayfa sunulmaya başladı!

Google'ın sunmuş olduğu kartlarla arama deneyimi daha da iyileştiriliyor. Peki bu kartlar neleri kapsayacak. Güncellenen arama sayfasını kullanmaya başladığınızda; Hava Kalitesi, Kripto Para Birimi, Borsa, En İyi Hisse Senetleriniz, Yakındaki Etkinlikler, Hava Durumu, Trend Olan Aramalar, En Çok Okunan Haberler, Spor ve Ne İzlemeli gibi birçok yararlı karta erişim sağlayacaksınız. Şu anda test aşamasındaki özellik bazı kullanıcılara sunlurken, herkes için ne zaman piyasaya çıkacağı ise belirsizliğini koruyor. Peki sizler yeni arama sayfasını nasıl buldunuz? Yorumlarda paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Google Blog
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...