Tgrt Haber
19 Şubat 2014 19:28

Google Glass kötüye kullanım istemiyor

Google firması Google Glassların kötüye kullanılmasını istemediğini açıkladı.

Google Glass kötüye kullanım istemiyor
Google, Google Glass, Google Glass ile girişin yasak, Google Glass kötüye kullanım istemiyor

Google Glass’ın kötüye kullanmasına engel olmakiçin bir liste oluşturdu. Google Glass için yapılacaklar ve yapılmayacaklar olarak listeyi ikiye böldü. Bazı iş yerlerine kamera girişinin yasak olması ama Google Glass ile girişin yasak olmadığı bilgisini alan Google kullanıcılarını uyardı. Yapılacaklar ve yapılmayacaklar listesi yayınlayan Google Glass sorumluluğu kullanıcılarına attı. Google Glass'ının kötüye kullanılmasını istemiyor . Bunun için kullanıcılarına uyarıda bulundu ve yapılacaklar ve yapılmayacaklar listesi yayınladı. Bazı resmi kurumlara kamera alınmaması ancak insanların Google Glassları ile girebildikleri bilgisini alan Google başına bela almak istemiyor. Bu yüzden kullanıcılarına ayar verme kararı aldı. Google'ın bu açıklamasından sonra neler değişir bilinmez ancak, sorumluluğu üzerinden atmış gibi duruyor. Kullanıcılarına baskı oluşturmadan ' Terbiye ' ironisi ile yaklaşan Google firması Google Glassların kötüye kullanılmasını istemediğini açıkladı. Giyilebilir teknolojinin en fiyakalı ürünlerinden Google Glass için bir liste yayımlandı.Bu davranışların sadece kâşifin kendisini değil, ürüne, firmaya ve diğer kâşiflere de zararı olacağını hatırlatan Google, anlaşılan Glass’ın çeşitli mekânlarda yasaklanmasından sonra daha dikkatli olmaya karar vermiş. “Glasshole” diye adlandırılan bu kaba kâşifler bakalım bu uyarıları dikkate alacak mı?

Google Glass kötüye kullanım istemiyor

Google Glass için gerekli önlem

Son olarak sesli komut sistemini satın alan dev arama motoru Google, çıkarmış olduğu Google Glass modeli için uyarıda bulundu. Google Glass'ın kötüye kullanılmasını istemeyen arama motoru uyarısını yaptı kenara çekildi. Sorumluluğu üzerinden atan Google ilerleyen zamanlarda ne yapacak merak konusu. “Do &Don’t”, yani “Yapılacaklar ve yapılmayacaklar” listesinde en dikkat çeken konular Google’in kullanıcılardan izinsiz hareket etmemelerini istemesi. Glass “kâşiflerinin” insanları gizlice kaydetmek ya da kameraların yasaklandığı yerlerde glass’larını kapamadan devam etmek gibi davranışları göstermemelerini rica eden firma, “izin alın” ve “kaba olmayın” diyor. Bu davranışların sadece kâşifin kendisini değil, ürüne, firmaya ve diğer kâşiflere de zararı olacağını hatırlatan Google, anlaşılan Glass’ın çeşitli mekânlarda yasaklanmasından sonra daha dikkatli olmaya karar vermiş. “Glasshole” diye adlandırılan bu kaba kâşifler bakalım bu uyarıları dikkate alacak mı?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...