Tgrt Haber
01 Nisan 2022 11:46 - Güncelleme : 01 Nisan 2022 11:49

Şakası yok: Roketsan’dan ‘ÇAKIRLI’ 1 Nisan paylaşımı

Roketsan, kısa süre önce lansmanını gerçekleştirdiği ÇAKIR füzesiyle ilgili paylaşımlara devam ediyor. Yerli füzeyle ilgili sosyal medya hesaplarından çeşitli paylaşımlar yapan Roketsan, 1 Nisan şaka gününü de boş geçmedi.

Şakası yok: Roketsan’dan ‘ÇAKIRLI’ 1 Nisan paylaşımı

Roketsan’ın dün lansmanını gerçekleştirdiği yerli füzeyle ilgili paylaşımları devam ediyor. Türkiye’nin özellikle hava ve kara kuvvetlerine önemli katkıları olacak ÇAKIR füzesi, 150 kilometre menzili ve hedefleri tek atışta vurabilme kalibiyetine sahip.

Yerli füzeyle ilgili lansmandan bu yana sosyal medyadan sıkça paylaşımlar yapılıyor.  ÇAKIR’ın geliştiricisi Roketsan ise, ‘şaka günü’ olarak bilinen 1 Nisanı da boş geçmedi. 

ROKETSAN: ŞAKASI YOK

Şakası yok: Roketsan’dan ‘ÇAKIRLI’ 1 Nisan paylaşımı

Roketsan, yerli ÇAKIR füzesiyle ilgili yüzleri güldüren bir paylaşım yaptı. Twitter hesabından yapılan paylaşımdaki açıklama, ‘’ Gözü pek, hedefi tek, şakası yok!’’ şeklindeydi. 

Savunma Sanayii şirketlerinden Roketsan, son teknolojilerle donatılan ÇAKIR füzesinin lansmanını gerçekleştirdi. Türkiye'de askeri alanda önemli rol oynayan Roketsa'nın yeni Seyir Füzesi Çakır; SİDA, TİHA,SİHA, sabit ve dönerli kanada sahip hava araçlarından atılabilen, 150 kilometrelik menzile sahip çok önemli bir füze olarak geliyor. 

Hedefleri arasında su üstü, kıyıya yakın kara ve üstü, stratejik kara, alan ve mağara hedefleri bulunuyor. Yerli ve milli KTJ-1750 turbo-jet motordan gücünü alan ÇAKIR, çevik bir tasarım ile geliyor. Özgün harp başlığı ile hedeflere karşı yüksek imha kabiliyetine sahip olan füze, tasarımının da verdiği çeviklik ile, görev planlama esnasında tanımlanan üç boyutlu dönüş noktalarını içeren görevleri kolaylıkla icra edebiliyor. Ayrıca Roketsa'nın yeni füzesi, tüm hava koşullarına rağmen yüksek hassasiyet ile angajman sağlayabiliyor. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...