Tgrt Haber
09 Haziran 2022 11:40 - Güncelleme : 09 Haziran 2022 11:43

Samsung’un One UI 5.0 Güncellemesinden Yeni Bilgiler Geldi: Arayüz Deneyimi Kusursuzlaşacak

Bu yılın sonlarına doğru piyasaya sürülmesi beklenen One UI 5.0 güncellemesiyle ilgili bilgiler gelmeye devam ediyor. Yeni arayüz güncellemesinin önemli bir odak noktası olacak. İşte detaylar…

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Sammobile
Samsung’un One UI 5.0 Güncellemesinden Yeni Bilgiler Geldi: Arayüz Deneyimi Kusursuzlaşacak
teknoloji,samsung,akıllı telefon

Samsung, güncellemeler konusunda eski halinden eser bırakmadı. Koreli üretici bu noktada çok iyi ilerleme kaydetti ve her geçe gün de bunun üstüne koymaya devam ediyor. Gerek aylık, gerekse özellik güncellemelerini en kısa sürede kullanıcıya sunan şirket, son olarak One UI 4.1 güncellemesini yayınladı.

Pek çok özelliği akıllı telefonlarla buluşturan One UI 4.1 güncellemesi, şu anda kademeler halinde kullanıcılara sunulmaya devam ediyor. Yeni güncelleme epey beğeni kazanırken, şimdi ise gözler OneUI 5.0 güncellemesine çevrildi.

ONE UI 5.0 GÜNCELLEMESİ GELİYOR

Samsung’un bir sonraki arayüzü OneUI 5.0’ten ilk bilgiler gelmeye başladı. Yıl sonuna doğru piyasaya çıkacağı iddia edilen güncelleme, her zaman olduğu gibi Samsung cihazlarda deneyimi iyileştirmeye odaklanacak. Peki One UI 5.0 güncellemesinden neler bekliyoruz?

Samsung’un One UI 5.0 Güncellemesinden Yeni Bilgiler Geldi: Arayüz Deneyimi Kusursuzlaşacak

Sammobile internet sitesinin haberine göre Samsung’un yeni arayüz güncellemesi, animasyon hızlarında önemli artış gösterecek. Bilmeyenler için arayüz, uygulamalar arası geçiş, sayfa kaydırma gibi sıkça kullanılan kısmı temsil etmektedir. Telefon üreticileri de geliştirdiği yazılımlar ile bunu her zaman ön planda tutmaya odaklanıyor ve kullanıcıya daha iyi arayüz deneyimi sunmak istiyor.

One UI 5.0 ile Samsung kullanıcılarını pürüzsüz bir arayüz deneyimi bekliyor. Geliştiriciler hem arayüz, hem de performansı geliştirecek çalışmalar yaparak bu güncellemeyi olabildiğince titizlikle hazırlıyor. Öyle ki bazı kullanıcılar halen arayüzden istediği verimi alamıyordu. Neyse ki sonraki büyük güncelleme en azından bu eksikliği giderebilir.

ONE UI 5.0 NE ZAMAN GELECEK?

Samsung’un şu an geliştirme aşamasında olduğu arayüz güncellemesi One UI 5.0, bu yılın ilerleyen aylarında geliştirici konferansında lanse edilebilir. Kısa süre önce WWDC 2022 etkinliğinde Apple iOS 16  güncellemesini tanıtırken, Samsung’un da SDC 2022 etkinliğinde One UI 5.0’ı tanıtması bekleniyor. Muhtemelen bu etkinliğinde ekim ayı gibi civarda gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

 

Kaynak: Sammobile
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...