Tgrt Haber
23 Ocak 2022 14:29

Sanal asistan Bagbi, Bağcılar'da hizmete başladı

Örnek ve öncü belediyecilik sloganı ile faaliyetlerini sürdüren Bağcılar Belediyesi, vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak yeni bir hizmeti daha kullanıma sundu. Sanal asistan Bagbi uygulamasıyla kullanıcı karşısına çıkan Belediye, yüzlerce soruyu bu asistanı ile cevaplayacak.

Sanal asistan Bagbi, Bağcılar'da hizmete başladı
Bagbi,Bağcılar Belediyesi

Yenilikçi Belediye yapısıyla ön plana çıkmak isteyen Bağcılar Belediyesi, vatandaşların işlerini kolaylaştıracak yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Bagbi isimli sanal asistan ile çeşitli hizmetler sunan Belediye, 400'e yakın konuda vatandaşların sorunlarına çözüm önerisinde bulunacak. Ayrıca Bagbi, imar durumundan etkinlik takvimine kadar yapılan sorgulamalarda da 7/24 cevap verecek.

21 Nisan 2013'de kural tabanlı sanal operatör uygulamasını kullanıma sunan Bağcılar Belediyesi, ''Örnek ve öncü belediyecilik'' sloganı ile yeni yılda da hayatı kolaylaştıracak bir uygulamaya imza attı. 6 aylık çalışma sonucunda oluşturulan Bagbi, Bilgi İşlem ve Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından geliştirildi ve ilk beta testini de tamamladı.

BAĞCILAR BELEDİYESİ ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

 Test ve pilot uygulama sürecini başarı ile tamamlayan Bagbi, Bağcılar Belediyesi'nin kurumsal internet sitesinden kullanıma sunuldu. Vatandaşlar, Bağcılar Belediyesi'nin internet sitelerine girdiklerinde karşılarında Bagbi'yi görecekler. Bagbi ile iletişim kurmak da oldukça basit. Aklınızdaki soruları tıpkı birine mesaj atar gibi Bagbi'ye yazıp gönderebilirsiniz. Yaklaşık 400 konuya kadar bilgiye sahip olan bu asistan ile, faaliyet ve hizmetleri çabucak öğrenebilmek mümkün. Ayrca Bagbi tebessüm ettirecek cevaplar da veriyor.  Örneğin bu asistana 'Hava Durumu' yazınca 'Bağcılar'da hava daima güneşli' cevabını alıyorsunuz.

Sanal asistan Bagbi, Bağcılar'da hizmete başladı

Diğer hizmetlerde de Bagbi işleri oldukça kolaştırıyor. Arsa Rayiç Beledinden İmar durumuna, Nöbetçi Eczane, Etkinlik, Çöp Toplama ve daha birçok soru, Bagbi tarafından anlık olarak yanıtlanıyor. Vatandaşın yararına hizmetler sunan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırcı ise, bu konu hakkında şu sözlere yer verdi;

 “Dijitalleşme her geçen gün farklı bir boyuta evriliyor. Biz de teknolojiyi yakından takip ediyor yapay zeka teknolojisinin tüm nimetlerinden yararlanıyoruz. Hemşehrilerimiz uygulama üzerinden sanal asistanların yardımı ile işlemlerini yapabilecekler”
                                         

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...