Tgrt Haber
12 Haziran 2022 18:30 - Güncelleme : 12 Haziran 2022 18:34

Türk Silahlı Kuvvetlerinde yeni dönem: Mini vurucu İHA 'KARGU' teslim edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne taşınabilir döner kanatlı vurucu insansız hava aracı (İHA) sistemi KARGU'ların yeni teslimatları gerçekleştirildi.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kargu, askerlerin bölgeye girmeden tehditleri tespit edip, etkisiz hale getirilmesinde görev alıyor.
iha,ismail demir
Kargu, askerlerin bölgeye girmeden tehditleri tespit edip, etkisiz hale getirilmesinde görev alıyor.

Türk savunma sanayisi, başta güvenlik güçleri olmak üzere, dost ve müttefik ülkelerin ihtiyaçlarını en gelişmiş teknolojilerle karşılamaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Son yıllarda geliştirilen araç, ekipman ve alt sistemlerle Türkiye'nin dışa bağımlılığını azaltan, yerlilik oranını yüzde 80'ler seviyesine çıkartan sektör, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yeni ürünler sunmada seçeneklerini gün geçtikçe artırıyor.

GÜVENLİK GÜÇLERİNE KARGU TESLİMATI 

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla güvenlik güçlerine yeni KARGU’ların teslimatının gerçekleştirildiğini duyurdu.

Demir medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda KARGU’lara ait görüntülere yer vererek şu ifadeleri kullandı:

Güvenlik güçlerimize Taşınabilir Döner Kanatlı Vurucu İHA KARGU’larımızın yeni teslimatlarını gerçekleştirdik. Şu ana kadar 200’den fazla da ihraç ettiğimiz KARGU, yüksek ihracat potansiyeli taşıyan yerli-milli sistemlerimizden biri haline geldi.

https://twitter.com/IsmailDemirSSB/status/1535941928251973632

FARKLI TİPTE MÜHİTMATLA DONATILIYOR

Kargu, özellikle tehdit açısından riskli bölgelerde askerlerin bölgeye girmeden tehditleri tespit edip, etkisiz hale getirilmesinde görev alıyor.

Tek er tarafından taşınabilen, döner kanatlı milli vurucu İHA çözümü Kargu, platform üzerinde gömülü ve gerçek zamanlı özgün görüntü işleme ve derin öğrenme algoritmalarıyla sabit veya hareketli hedeflere karşı etkin olarak kullanılabiliyor.

'Vurucu Döner Kanatlı İHA (VİHA)' ve 'Yer Kontrol Ünitesi'nden oluşan Kargu, 'man in the loop' prensibiyle tamamen insan (operatör) kontrolünde görev icra edecek şekilde tasarlandı.

Gündüz ve gece etkin operasyon yapabilen sistem, hassas vuruşa sahip bulunuyor. Görev iptali, eve dönüş ve kendini imha kabiliyetlerine sahip Kargu, yüksek performanslı seyrüsefer ve kontrol algoritmalarıyla donatıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...