Tgrt Haber
21 Mart 2014 14:37

Twitter yeniden mi açıldı

Twitter'ın bu sabah Türkiye'den bir avukatla anlaşarak BTK'da görüşme yapması sonrasında Twitter'ın bazı bölgelerde kullanıma açıldığı iddia edildi.

Twitter yeniden mi açıldı
twitter,yeniden açılma,btk,twitter açıldı mı,

Türkiye 'de 12 milyon kadar kullanıcısı olan Twitter'ın, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından kapatılması sonrası Twitter harekete geçti. Dün gece Türkiye'de avukat arayışına giren Amerika merkezli şirket ilk etapta avukat bulmaya çalıştı. Gece geç saatlerde Türkiye’den avukat arayışına giren Twitter, bilişim davalarının tecrübeli isimlerden Av. Gönenç Gürkaynak ile anlaştı. Av. Gürkaynak, Sabah saatlerinde Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’yla (TİB) görüşmek için Ankara 'ya gitti.
Konuyla ilgili açıklama yapan Gürkaynak, Twitter’ın Türkiye’deki avukatı olduğunu doğruladı. Twitter’ın çözüm için harekete geçtiğini belirten Gürkaynak, görüşmelerin şu anda sürdüğünü ifade etti.
TWİTTER YENİDEN Mİ AÇILDI?
Yaşanan gelişmeler sonrasında twitter’ın yeniden kullanıma açıldığı iddia edildi. Yasak sonrasında twitter’a Türkiye’den girişler kısa süreliğine düşü göstermiş, ardından Türkiye’den gönderilen mesajlarda ciddi bir artış gözlenmişti. Bunda kullanıcıların DNS ayarlarını değiştirmek ya da farklı uygulamalar yüklemek gibi çözümler bulması etkili olmuş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de dahil hükümet ve devlet yetkilileri de yasağı delmişti. Twitter’ın Ankara’da yürüttüğü görüşmeler sonrasında ise siteye girişlerin açıldığı iddia edildi. Pek çok kullanıcı, herhangi bir ayar yapmadan siteye girebildiğine dair tweetler attı. Bazı bölgelerde İnternete 3G ile bağlana kullanıcılar da twitter’a erişimde bir sorun yaşamadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...