Tgrt Haber
06 Temmuz 2021 21:08

Eşi tarafından kaynar suyla yakılan kadının feryadı: Ölmek istemiyorum

Konya'da 6 yıllık eşi tarafından sırtına kaynar su dökülerek yakılan Rukiye A., mahkeme tarafından eşine verilen 3 yıl 9 aylık hapis cezasına isyan etti. Caninin hak ettiği cezayı almasını isteyen Rukiye A., "Kızımın annesiz kalmasından korkuyorum. Ölmek istemiyorum" dedi.

Eşi tarafından kaynar suyla yakılan kadının feryadı: Ölmek istemiyorum
kadın,,şiddet,

Konya'da eşi ve kızını kaynar suyla yakan Ali A. (28) isimli şahıs, 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezanın yetersiz olduğunu belirten mağdur kadın, karara isyan etti.

23 yaşındaki Rukiye A., 9 Ocak'ta 6 yıldır evli olduğu kocası Ali. A.'yı kahvaltı etmesi için uyandırdı. Bu sırada çıkan kavga sırasında Ali A., eşinin sırtına kaynar su döktü. Sıçrayan su, çiftin küçük kızını da yaktı. Acı içindeki genç kadın komşularının yardımıyla hastaneye kaldırıldı. 

KAYNAR SU 'SİLAH' SAYILDI

Korkunç olay sonucu Rukiye A.'nın şikayeti üzerine Ali A. gözaltına alındı ancak kısa sürede serbest bırakıldı. Karara yapılan itirazın ardından yeniden gözaltına alınan Ali A., çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Kaynar suyu 'silah' olarak değerlendiren savcılık, Ali A.'nın bir yıldan 4,5 yıla kadar hapsini istedi. Mahlkeme geçen hafta yapılan duruşmada, Ali A.’ya 'Silahla canavarca hisle eşe karşı kasten yaralama' suçundan 4,5 yıl hapis cezası verdi. Ancak iyi hal indirimiyle beraber ceza 3 yıl 9 aya indi. Ali A.'ya ayrıca kızına karşı da 'taksirle yaralama' suçundan 1500 TL para cezası verdi.

Eşi tarafından kaynar suyla yakılan kadının feryadı: Ölmek istemiyorum

"YEMEK YERKEN ARKADAN YAKLAŞIP..."

 

Mahkeme kararını az bulan Rukiye A., olay günü yaşananları şöyle anlattı:

"Her şey eşimi kahvaltıya uyandırdığımda yaşandı. Uykusuz olduğuınu ve biraz daha uyumak istediğini söyledi. Ben de uykusuzdum ama ailecek kahvaltı edelim istemiştim. Uyuyacağını söyleyince ben de kızımla beraber yer sofrasında kahvaltı etmeye başladım. Yer sofrasını hazırlamamı o istemişti zaten. Biz yemek yerken arkamdan gelip sırtıma kaynar su döktü ve hakaretler savurdu. Daha sonra telefonumu elimden alıp beni banyoya sürükledi. Evden çıkmama izin vermedi. Ambulans, polis ya da ailemi aramamı engelledi. İkinci denememde komşuma sığındım. Ambulansı beklemeden, kızının durumunu da sormadan kapıyı kilipleyip bıraktı gitti."

"GÜVENDE DEĞİLİZ, KORKUYORUZ"

Eşinin mahkemede bambaşka ifadeler verdiğini belirten Rukiye A., “Başka muhabbetlere girdi. Böyle bir karar çıkmasını kesinlikle beklemiyordum, çok daha iyi bir ceza bekliyordum. Kendime ait çocuğumla birlikte huzurlu bir yuva kurmaya çalışıyorum ben. Bu karardan sonra düzenim tamamen altüst oldu. Tekrardan evimi taşımaya başladım. Şu an evimi taşımakla uğraşıyorum. Güvende değiliz korkuyoruz, sokağa çıkamıyoruz. Sokağa çıktığımızda arkamızdan birisi mi gelecek, takip mi ediyorlar, zarar verecekler diye korkuyorum. Sürekli bu ürkek düşüncelerle yaşıyorum" diye konuştu.

"KIZIM İÇİN HAYATTA KALMAK İSTİYORUM"

Sırtındaki yara izleri ve acılarının geçmediğini söyleyen Rukiye A., tedavisinin hala sürdüğünü ifade etti. O gün orada ölebileceğini dile getiren genç kadın, "Ben orada ölebilirdim. Acılarım ağrılarım geçmeden o birkaç aya belki de dışarıda olacak. Belki de yarım bıraktığını devam ettirecek ve beni öldürecek. Ben kızımın annesiz kalmasından korkuyorum. Benim kızım annesiz büyüsün istemiyorum. Ölmek istemiyorum. Kızım için hayatta kalmak istiyorum, hak ettiği cezayı almasını istiyorum” şeklinde konuştu.

Eşi tarafından kaynar suyla yakılan kadının feryadı: Ölmek istemiyorum

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...