Tgrt Haber
17 Ekim 2021 11:02

Son dakika! Başına 500 bin TL ödül konan PKK'lı terörist Fırat Gizlenç etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi: Şırnak'ta düzenlenen terör operasyonları sonucu etkisiz hale getirilen 2 teröristten birinin gri kategoride aranan "Sidar Farkin Amed" kod adlı Fırat Gizlenç olduğu belirlendi. Gri kategoride aranan teröristin PKK tarafından özel olarak eğitildiği, örgütün elebaşlarından Murat Karayılan'ın talimatlarını uyguladığı ve birçok bombalı saldırıda parmağı bulunduğu öğrenildi.

Son dakika! Başına 500 bin TL ödül konan PKK'lı terörist Fırat Gizlenç etkisiz hale getirildi
pkk,terörist

Bölücü terör örgütü PKK'ya darbe üstüne darbe vuruluyor. Gri kategorideki teröristlerin listesine bir çizik daha atıldı.

Eren operasyonları kapsamında Şırnak’ta etkisiz hale getirilen 2 teröristten birinin "Sidar Farkin Amed" kod adlı Fırat Gizlenç olduğunu belirlendi.

BAŞINA 500 BİN TL ÖDÜL

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, "Eren-13 Şehit Jandarma Teğmen Şafak Evran" operasyonu kapsamında, Şırnak İl Jandarma Komutanlığı JÖH ve komando birliklerince, 14-15 Ekim tarihlerinde J-İHA/SİHA, Atak Taarruz Helikopteri ve Hava Kuvvetleri destekli operasyonlarda 2 terörist etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin Şırnak kırsalında faaliyet gösteren ve "Terörden Arananlar Listesi"nde 500 bin lira ödülle "Gri" kategoride yer alan "Sidar Farkin Amed" kod adlı Fırat Gizlenç olduğu tespit edildi.

Son dakika! Başına 500 bin TL ödül konan PKK'lı terörist Fırat Gizlenç etkisiz hale getirildi
"Sidar Farkin Amed" kod adlı PKK'lı terörist Fırat Gizlenç 

MURAT KARAYILAN'IN TALİMATLARINI UYGULUYORDU

Açıklamada terörist Fırat Gizlenç'in özel eğitim aldığı ve Murat Karayılan'ın talimatı ile yurt dışındaki teröristlerin yurt içine geçişini sağladığı, Şırnak, Siirt, Mardin, Batman ve Diyarbakır’da gerçekleşen birçok bombalı eylemin sorumlusu olduğu, ayrıca bu bölgelerde faaliyet gösteren teröristlere EYP ve bomba hazırlama eğitimleri verdiği kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...