Tgrt Haber
10 Nisan 2022 14:37 - Güncelleme : 10 Nisan 2022 15:23

Patates kızartmasının en lezzetli hali: Çıtır patates çubuğu ile parmaklarınızı yiyeceksiniz

Patates kızartması 7’den 70’e herkesin severek yediği lezzetlerden biridir. Kahvaltıda, atıştırmalık, yemeğin yanında ya da gece kaçamağı olarak hazırlanan patates kızartması severleri heyecanlandıran ‘Çıtır patates çubuğu’ ile parmaklarınızı yiyeceksiniz. İşte 5 dakikada hazırlanan çıtır patates çubuğu tarifi

Patates kızartması sevenlerin bağımlısı olduğu çıtır patates çubuğu tarifi
Patates kızartması sevenlerin bağımlısı olduğu çıtır patates çubuğu tarifi

Dışarıda yediğiniz çıtır patatesleri unutturacak çıtır patates çubuğu tarifi ile hem karnınızı doyuracak hem de zamandan kazanacaksınız. Az malzeme ile hızlıca hazırlayacağınız çubuklar hem atıştırmalık olarak tüketebilir hem de yemeğin yanında sofranızı zenginleştirebilirsiniz.

ÇITIR PATATES ÇUBUĞU NASIL YAPILIR?

Çıtır patates çubuğu çocuğunda yaşlısına herkesin severek tükettiği bir lezzettir. Aparetifler arasında en çok tercih edilen çıtır patates tarifi:

ÇITIR PATATES ÇUBUĞU MALZEMELERİ:

  • 2 orta boy patates,
  • 3 yemek kaşığı nişasta,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • Tuz.

ÇITIR PATATES ÇUBUĞU NASIL YAPILIR?

  • Patatesleri 4-5 parçaya bölün,
  • Tuz ekleyerek iyice yumuşayana kadar haşlayın,
  • Haşlanan patatesleri süzüp, iyice ezin,
  • 3 yemek kaşığı nişasta ve karabiber ilave edip yoğurun,
  • Saklama poşetine ya da iki yağlı kağıt arasına koyup açın,
  • Uzun şeritler halinde kesin,
  • Kızgın yağda kızartın.

Çıtır patatesin hem dağılmadan kızarması hem de daha çıtır olması için dilimlemeden önce 20 dakika buzlukta bekletebilirsiniz.

ÇITIR PATATES ÇUBUĞU YANINA ENFES SOS 

Çıtır patates çubuklaırnı severek tüketenler daha lezzetli hale getirmek için yanına kolayca hazırlanabilen sos tariflerine odaklandı. Çıtır patates çubuğu yanına enfes soslar hazırlamak isteyenler için pratik sos tarifleri: 

RANCH SOS MALZEMELERİ: 

  • 6 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3-4 dal dereotu
  • 3-4 dal maydanoz
  • 3-4 adet fesleğen yaprağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Patates kızartmasının en lezzetli hali: Çıtır patates çubuğu ile parmaklarınızı yiyeceksiniz

RANCH SOS TARİFİ 

  • Fesleğenleri, dereotu ve maydanozları ince ince kıyın,
  • Sarımsakları ezin veya rendeleyin, 
  • Mayonez, rendelenmiş sarımsak, yoğurt ve süzme yoğurdu çırpın, 
  • Yeşillikleri, limon suyunu, tuz ve karabiberi ilave ederek iyice karıştırın. 

PAPRİKA SOS TARİFİ 

Hem patates hem sıcacık ekmekle kahvaltıda tüketebileceğiniz paprika sos yiyenleri haryran bırakıyor. İşte sofranızın vazgeçilmezi olacak paprika sosu tarifi: 

PAPRİKA SOSU MALZEMELERİ: 

  • 10 adet kırmızı biber
  • 2 adet sarı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 adet kapya biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

Patates kızartmasının en lezzetli hali: Çıtır patates çubuğu ile parmaklarınızı yiyeceksiniz

PAPRİKA SOS NASIL YAPILIR? 

  • Biberleri yıkadıktan sonra çekirdekli kısmı çıkartın,
  • Küp küp doğrayın,
  • Yağda ve kısık ateşte biberleri soteleyin,
  • Sotelenen biberlere tuz ve karabiber ekleyin,
  • İyice kavrulduktan sonra biber salçası ekleyin,
  • El blenderı yardımıyla püre haline getirin.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...