Tgrt Haber
15 Ekim 2021 11:47

Efsane ağızda dağılan irmik tatlısı tarifi! İrmik tatlısı püf noktaları

Ani gelen misafirden tatlı krizlerine birebir iyi gelen irmik tatlısı geçmişten günümüze mutfakların değişmez tatlısıdır. Lezzetli ve pratik olması nedeniyle herkesin severek yediği irmik tatlısı tarifi her mutfakta sık sık pişer. Peki irmik tatlısı nasıl yapılır? İşte yumuşacık hafif irmik tatlısı tarifi.

Efsane ağızda dağılan irmik tatlısı tarifi! İrmik tatlısı püf noktaları
irmik tatlısı,tatlı

Malzemeleri kolay, pişmesi çabuk, lezzeti enfes irmik tatlısı yüzyıllardır foralarda yerini alıyor. Kalabalık misafire, özel davetlere, bayramlarda veya ansızın gelen tatlı krizine çare olan irmik tatlısı evde kolayca hazırlanabilir. İşte püf noktalarıyla birlikte irmik tatlısı tarifi.  

İRMİK TATLISI MALZEMELERİ 

Yapımı kolay irmik tatlısı tarifi malzemeleri hemen hemen her evde rahatlıkla bulunur. Lezzetli irmik tatlısı için malzemelerin doğru kullanımı ve miktarı son derece önemlidir. İşte irmik tatlısı malzemeleri:  

  • 3 yumurta 
  • 1 su bardağı şeker 
  • 1 su bardağı un 
  • 1, 5 su bardağı irmik 
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • Yarım su bardağı sıvı yağ 
  • 1 çay kaşığı karbonat veya 1 paket kabartma tozu 

İrmik tatlısı şerbeti için: 

  • 3 su bardağı şeker 
  • 3, 5 su bardağı su 
  • 5 6 damla limon suyu 

Efsane ağızda dağılan irmik tatlısı tarifi! İrmik tatlısı püf noktaları

PRATİK İRMİK TATLISI TARİFİ  

İrmik tatlısı son derece kolay yapımı sayesinden herkes tarafından rahatlıkla yapılabilen bir tatlıdır. İşte yiyenleri hayran bırakacak irmik tatlısı tarifi:  

  • Öncelikle yumurtaları beyaz bir köpük halini alana kadar çırpın, 
  • Şekeri ekleyip 5 dakika kadar iyice karıştırın, 
  • Kalan malzemeleri ekleyip tekrar çırpın, 
  • Tatlıyı yapacağınız fırın tepsisini ya da borcamı sıvı yağ ile yağlayın, 
  • 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin, 
  • Fırından çıkan kek 3 dakika dinlendikten sonra ılık şerbeti sıcak kekin üzerine dökün.

İRMİK TATLISI PÜF NOKTALARI 

İrmik tatlısı yaparken uygulayacağınız basit püf noktalar çok daha lezzetli bir tatlı ortaya çıkarmanıza yardım edebilir. Yumurtaları iyice çırpmanız irmik tatlısının yumurta kokmasının önüne geçer. İrmik tatlısı şerbetini tatlı sıcakken şerbet ise ılıkken dökülmelidir.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...