Tgrt Haber
18 Şubat 2024 15:26 - Güncelleme : 18 Şubat 2024 15:39

ABD Filistin yönetimine mali desteğin yollarını arıyor

ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, Filistin yönetimine mali destek sağlamanın yollarını arıyor. 

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Wall Street Journal
ABD Filistin yönetimine mali desteğin yollarını arıyor
israil,filistin,abd

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 135 gündür devam ederken Batı Şeria'da da ağır zulüm sürüyor. Gazze'ye saldırıların yanı sıra her gün baskınlarla ve gözaltılarla sindirilmeye çalışılan Filistinliler için durum her geçen gün daha da kötü bir hal alıyor. Son olarak Ramallah'taki yönetim, mali desteğe ihtiyaç duyduklarını, fonlarının tükenmek üzere olduğunu duyurdular. 

Wall Street Journal'ın haberine göre ise ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, Filistin'e mali desteğin yollarını arıyor. Biden yönetiminin Filistin yönetimine doğrudan mali yardım sağlanmasını engelleyen bir yasayı atlatmaya çalıştığı iddia edildi.

FON EKSİKLİĞİ POTANSİYEL TEHLİKE

ABD, Gazze'deki savaşın ardından yönetimin Filistin'e geçmesini desteklediği için bölgedeki fon eksikliğini potansiyel tehlike olarak görüyor. Bu yüzden ABD yönetimi, müttefiklerini de Filistin yönetimine daha fazla mali yardım için teşvik etmek istiyor. 

ABD Filistin yönetimine mali desteğin yollarını arıyor - 1. Resim

Habere göre, Filistinli yetkililer, maaşların ödenmesi ve temel devlet hizmetlerinin sağlanması için gereken fonların çok yakında, belki de bu ayın sonuna doğru tükenebileceği konusunda uyardı.

BLINKEN: FİLİSTİN DEVLETİNİ CANLANDIRMALIYIZ

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, dün Münih Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmasında, Filistin devletinin kurulmasına her zamandakinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu, İsrail'in Filistin'le barışı tesis etmek için çok büyük fırsata sahip olduğunu belirtmişti.

Blinken, İsrail'e daha iyi bir ortak olabilmesi için Filistin devletini yeniden canlandırmanın gerektiğini vurgulamıştı.

Kaynak: Wall Street Journal
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...