Tgrt Haber
23 Kasım 2023 02:48 - Güncelleme : 23 Kasım 2023 02:57

ABD'den İsrail'e operasyon eleştirisi: Bir Hamas hedefi için mahalle bombalanmaz

ABD'nin Vermont Senatörü Bernie Sanders, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında Hamas'ı hedef almak için "tüm mahalleyi bombalamasının" doğru olmadığını belirtti.

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı
ABD'den İsrail'e operasyon eleştirisi: Bir Hamas hedefi için mahalle bombalanmaz
netanyahu,israil,abd,hamas

Tam 48 gündür abluka altına aldığı Gazze'yi aralıksız bombalayan İsrail'e ABD'den peş peşe eleştiriler geliyor. Vermont Senatörü Bernie Sanders, New York Times için kaleme aldığı köşe yazısında, "İsrail tek bir Hamas hedefini ortadan kaldırmak uğruna tüm mahalleyi bombalayamaz." ifadesini kullanarak Tel Aviv yönetiminin Gazze'ye yönelik operasyonlarını eleştirdi.

Demokrat senatör, İsrail'in bu uygulamasının ne kadar başarılı olduğu noktasında "hala pek çok bilinmeyenin bulunduğunu" belirtti.

'UMUT VERECEK BİR ŞEY YAPMADI'

Sanders, "İsrail, son yıllarda barışçıl bir çözüm için umut verecek hiçbir şey yapmadı. Gazze ablukasını sürdürdü, Batı Şeria'daki işgalinin küçük düşürücü uygulamalarını derinleştirdi ve Filistinlilerin karşı karşıya olduğu korkunç yaşam koşullarını büyük ölçüde görmezden geldi." ifadesini kullandı.

ABD'li senatör, "kibarca sormak" yerine ABD'nin, İsrail'e sağladığı milyarlarca dolarlık fonun İsrail'in politikasını yönlendirmede "koz olarak kullanması gerektiği" değerlendirmesinde bulundu.

Sanders, "ABD, İsrail'in dostu olsa da bu dostluğun bazı koşulları olduğunu ve uluslararası hukuku ve kendi ahlak anlayışımızı ihlal eden eylemlerde suç ortağı olamayacağımızı açıkça belirtmeli." dedi.

'SAVAŞIN KURALLARINA GÖRE HAREKET EDİN'

Öte yandan Pentagon da, İsrail'den savaşın kurallarına göre hareket etmesini istedi. Pentagon Sözcüsü Yardımcısı Sabrina, düzenlediği basın toplantısında, "Askeri silah verdiğimiz veya tedarik ettiğimiz herhangi bir ortağımız veya müttefikimizden, bizim de uyguladığımız silahlı çatışma yasalarına uymalarını bekleriz." İfadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...