Tgrt Haber
22 Şubat 2024 09:27 - Güncelleme : 22 Şubat 2024 09:28

AB'nin Rusya'ya yaptırımlarında bir ilk

Avrupa Birliği (AB), Rusya'ya karşı 13. yaptırım paketini onayladı. Onaylanan pakette bir ilk gerçekleşti. Rusya'ya Ukrayna Savaşı nedeniyle uyguladığı yaptırımlar kapsamında yaptırım listesine ilk kez Çinli şirketler de dahil edildi.

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: Anadolu Ajansı
AB'nin Rusya'ya yaptırımlarında bir ilk
çin,rusya,avrupa birliği

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden sonra Avrupa Birliği (AB) üye ülkeleri tarafından Rusya'ya yaptırım paketleri onaylanmıştı. Dün AB üyesi 27 ülkenin büyükelçileri, Rusya'ya yönelik 13'üncü yaptırım paketi üzerinde prensipte anlaşmaya vardı.

Paket kapsamında bir ilk de gerçekleşti. Yaptırım listesine alınan kuruluşlar arasında ilk kez Çinli şirketler yer aldı.

Çin ana karasında kayıtlı Guangzhou Ausay Technology, Shenzhen Biguang Trading ve Yilufa Electronics ile Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde kayıtlı RG Solutions, Rusya'ya savaşta askeri destek sağlayabilecek ticari ilişkileri nedeniyle yaptırım listesine alındı.

YAPTIRIM PAKETİ SAVAŞIN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE ONAYLANABİLİR

Şirketlerin, Rus alıcıların, Avrupa'da üretilen, askeri ve sivil ikili kullanımı olan ürünlere erişmesine yardım ve aracılık ettiği öne sürülüyor.

Detayları henüz paylaşılmayan yaptırım paketinin, savaşın başlangıcının ikinci yıl dönümü olan 24 Şubat'ta onaylanması bekleniyor.

YAPTIRIMLAR GENİŞ YELPAZEYE YAYILIYOR

AB, şimdiye dek Rusya'ya yönelik 12 yaptırım paketi yürürlüğe koydu. Rusya'ya yönelik yaptırımlar, ticaret, finans, sanayi, teknoloji, ulaşım, çift kullanımlı ve lüks ürünleri de içeren geniş yelpazeye yayılıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...