Tgrt Haber
08 Ocak 2018 22:20

CIA: İran protestolarında rolümüz yok

İran'da binlerce kişinin sokağa dökülmesinde ciddi bir rolü olan ABD, gösterilerde rolü olmadığını iddia etti. ABD Merkezî İstihbarat Teşkilatı CIA, "İran'daki gösterilerde bir etkimiz yok" mesajını verdi. ABD Başkanı Trump, İran'daki gösterilere açıkça destek vermiş ve "DEĞİŞİM ZAMANI" diye tweet atmıştı.

CIA: İran protestolarında rolümüz yok
dünya,,cia,

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA, İran'daki gösterilerde rolü olduğunu yalanladı.

CIA başkanı Mike Pompeo, Amerikan dış istihbaratının İran'daki protestolara karıştığı yönündeki suçlamaları geri çevirdi. Pompeo, "Bu yanlış. Onlar İran halkı" şeklinde konuştu.Amerikan haber kanalı Fox News'a konuşan CIA Başkanı, Tahran yönetiminin ABD'nin İran'daki protestoları kışkırttığı yönündeki suçlamalarını değerlendirdi.Mike Pompeo Tahran yönetiminin suçlamalarını geri çevirirken, İran'da ülke genelindeki protestoların, İran halkı tarafından başlatıldığını belirtti.

Trump protestoculara mesaj vermişti: Sizi destekleyeceğiz

ABD Başkanı Donald Trump, İran'daki protestoculara verdiği desteği yineleyerek "Yozlaşmış olan hükümetlerini geri almak için çalışan İran halkına saygı duyuyorum. Zamanı geldiğinde ABD'den büyük destek göreceksiniz." ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...