Tgrt Haber
29 Şubat 2024 16:04 - Güncelleme : 29 Şubat 2024 16:20

İsrail'den akılalmaz savunma! Yardım bekleyenleri öldürdüklerini itiraf ettiler

İsrail, Gazze'nin kuzeyinde insani yardım bekleyen Filistinlilere ateş açıldığını itiraf etti. İsrail güçlerine çok yaklaşıldığını öne süren Tel Aviv tehdit olarak gördüklerini söyleyerek kendilerini savundular.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
israil,hamas,gazze

Gazze'de hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 30 bini aşarken İsrail bir kez daha katliam yaptı. İnsani yardım bekleyenleri hedef alan İsrail, onlarca sivili öldürdü, yüzlercesini ise yaraladı. İsrail güvenlik kaynakları, yaşanan katliamın ardından açıklamalar yaparak katliama bahane uydurdular. 

Yardım tırlarının etrafını saran Filistinlilerin, tırların geçişini sağlayan İsrail askerlerine "tehdit oluşturacak biçimde yaklaştığını" savunan kaynaklar, İsrail askerlerinin duruma ateş açarak karşılık verdiğini itiraf etti.

İsrail'den akılalmaz savunma! Yardım bekleyenleri öldürdüklerini itiraf ettiler - 1. Resim

Kaynaklar, olayın soruşturulduğunu aktardı.

''İZDİHAMDA YARALANDILAR!''

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada ise "Gazze sakinlerinin tırların etrafını sardığı ve yardımları yağmalamaya başladığı, bazı Filistinlilerin itiş-kakış ve izdihamda yaralandığı" iddia edildi.

İsrail'den akılalmaz savunma! Yardım bekleyenleri öldürdüklerini itiraf ettiler - 2. Resim

HAMAS: BU ETNİK TEMİZLİK DURMALI!

Hamas da insani yardım bekleyen sivillere düzenlenen saldırının ardından yazılı bir açıklama yayımladı. "Arap Birliği ile BMGK'yı acilen toplanmaya; İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği toplu kıyımları ve etnik temizliği durdurmaya zorlayacak kararlar almaya çağırıyoruz." ifadesine yer verilen açıklamada, söz konusu katliamın tüm sorumluluğunun, İsrail ile ABD Başkanı Joe Biden'a ait olduğu belirtildi.

Arap ülkelerine Gazze'de yaşanan soykırım karşısında sessizliğini bozma, uluslararası topluma da katliam ve ihlalleri durdurma konusundaki sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulunulan açıklamada, gıda yardımlarının güvenli bir şekilde ulaştırılması için gerekli tedbirlerin alınması istendi.

İsrail'den akılalmaz savunma! Yardım bekleyenleri öldürdüklerini itiraf ettiler - 3. Resim

NE OLMUŞTU?

İsrail ordusunun, Gazze kentinde insani yardım bekleyen Filistinlilere düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre 104 kişi ölmüş, 760 kişi yaralanmıştı.

Gazze'deki hükümet yaptığı açıklamada, İsrail'in insani yardım bekleyenlere yönelik saldırısının "kasıtlı ve planlı" olduğunu vurgulayarak, "İşgal ordusu bu kişilerin, bölgeye insani yardım almak için geldiklerini biliyordu ancak onları soğukkanlılıkla öldürdü." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...