Tgrt Haber
05 Eylül 2023 17:14 - Güncelleme : 05 Eylül 2023 17:27

Kestirme yol uğruna Unesco Dünya Mirası listesindeki Çin Seddi'ni deldiler

UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan Çin Seddi'ni kestirme yol yapımı uğruna kazıcıyla deldiler. Yüzlerce yıllık duvarın bir bölümünde büyük hasar oluştu. 

Kestirme yol uğruna Unesco Dünya Mirası listesindeki Çin Seddi'ni deldiler
çin seddi

Dünyanın en ünlü yapılarından biri olan Çin Seddi kestirme yol kurbanı oldu. Shanxi bölgesindeki yol çalışması sırasında, yüzlerce yıllık duvarın bir bölümünde büyük hasar oluştu. İşçiler, çalışmaları kolaylaştırmak için kestirme yol açmak uğruna duvarı kazıcı kullanarak deldiler.

Polis, biri kadın iki kişinin gözaltına alındığını ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Çin Devlet yayın kuruluşu CCTV'de yer alan habere göre yetkililer, kazıcıyı kısa yoldan geçirmek için duvarın önemli bir bölümünün yıkıldığını, oluşan hasarın geri dönülemez olduğunu bildirdi.

Kestirme yol uğruna Unesco Dünya Mirası listesindeki Çin Seddi'ni deldiler

UNESCO DÜNYA MİRASI LİSTESİNDE

Bir dönem dünyanın en büyük askeri yapısı olan duvarın yıkılan bölümü, devlet koruması altındaki tarihi eser niteliğinde. M.Ö. 220’de inşa edilmeye başlayan ve yapımı 1600’lere kadar devam eden Çin Seddi’nin bir bölümünün yok olduğu haberi dünyada da ses getirdi. Çin Seddi, 1987’den bu yana UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunuyor.

Önceki yıllarda da duvarda çeşitli hasarlar oluşmuş, 2016 tarihli bir raporda da Çin Seddi’nin Ming Duvarı olarak anılan bölümün yüzde 30’dan fazlasının yıkıldığı bildirilmişti.

Kaynak: CCTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...