Tgrt Haber
21 Ocak 2018 15:47

Mısır'dan küstah 'Zeytin Dalı' tepkisi

Darbeci Mısır yönetimi, Türkiye'nin güneyindeki terör tehdidini yok etmek için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın 'ihlal' olduğunu savundu.

Mısır'dan küstah 'Zeytin Dalı' tepkisi
mısır,sisi,zeytin dalı

Mısır'da 2013 yılında darbe ile yönetimi ele geçiren Abdülfettah El-Sisi yönetimi, Türkiye'nin güney sınırındaki terör tehdidini yok etmek için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na tepki gösterdi.

Sisi yönetimi, harekatı "Suriye'nin egemenlik haklarına müdahale" olarak gördüğünü söyledi.Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan skandal açıklamada, "Suriye'nin egemenlik haklarına yapılan yeni bir ihlal" ifadelerine yer verildi.Türkiye'nin aylardır maruz kaldığı tehditler karşısında ses çıkarmayan ülkelerin, Türkiye'nin meşru müdafaası söz konusu olduğunda harekete geçmesi tepkiye yol açtı. Fransa Savunma Bakanı Florence Parly de Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı'nı durdurması çağrısında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...