Tgrt Haber
17 Ocak 2017 20:44

Ordu yanlışlıkla mülteci kampını vurdu

Nijerya Hava Kuvvetleri, terör hedefi zannederek yanlışlıkla bir mülteci kampını vurdu. Korkunç olayda 100'den fazla kişi hayatını kaybetti.

Ordu yanlışlıkla mülteci kampını vurdu
nijerya, ordu, bombalama, mülteci,

Nijerya hükümetinden yapılan açıklamada, Boko Haram terör örgütüne karşı görevde olan Nijerya Hava Kuvvetlerine ait bir savaş uçağı, yanlışlıkla bir sığınmacı kampını bombalayarak, en az 100 kişinin ölümüne neden oldu. Ölen ve yaralananlar arasında sığınmacıların yanı sıra, yardım görevlilerinin de olduğunu belirtiliyor.

Nijeryanın Borno eyalet hükümeti görevlileri yaralıların tahliyesini ve tedavisini koordine ederken, Nijerya ordusunda görevli Tümgeneral Lucky Irabor, Kamerun sınırı yakınlarındaki Rann kentinin kuzeydoğusunda kaza eseri söz konusu bombalamanın gerçekleştiğini doğruladı.

Tümgeneral Irabor, yaralananlar arasında Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü adına çalışan Nijeryalılar ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi üyelerinin de olduğunu bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...