Tgrt Haber
18 May 2023 16:52 - Güncelleme : 18 May 2023 17:10

Rus bakan Lavrov'dan tahıl anlaşması çıkışı: Türkiye'deki seçimlerle alakası yok

Rusya ve Ukrayna savaşı yüzünden ortaya çıkan tahıl krizi Türkiye'nin liderliğinde bir kez daha çözüme kavuştu. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Karadeniz tahıl koridoru anlaşmasının uzatılmasında Türkiye'deki seçimlerin etkisinin olmadığını, iki ülkenin yapıcı tutumları dolayısıyla 2 ay daha anlaşmanın devam edeceğini söyledi.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Reuters
Rus bakan Lavrov'dan tahıl anlaşması çıkışı: Türkiye'deki seçimlerle alakası yok
rusya,ukrayna,türkiye,seçim,sergey lavrov

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya’nın Karadeniz tahıl koridoru anlaşmasının iki ay uzatılmasını kabul ettiğini fakat anlaşmanın Rusya ile ilgili kısımlarının uygulanması konusunda bir sonuç görmediğini açıkladı.

Lavrov, anlaşmanın dünyanın en fakir halklarının gıda güvenliğini artırmaya yönelik olduğunu belirtti. Reuters'ın haberine göre Lavrov, anlaşmanın uzatılmasının Türkiye’deki cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olmadığını açıkladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MÜJDEYİ VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerinin ardından AK Parti'nin Ankara İl Teşkilatı ve ilçe belediye başkanlarıyla görüşmüştü. 2. tur öncesi önemli değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının sonunda ise dünyanın merakla beklediği bir müjdeyi vermişti.

Tahıl koridoru anlaşmasının 2 ay daha uzatıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söylemişti:

"Bu vesile ile tüm dünyaya bir müjde vermek istiyorum. Ülkemizin ve şahsımın yoğun gayretleriyle başlatılan Karadeniz Tahıl Koridoru anlaşmasını biliyorsunuz. Türkiye'nin öncülüğü Rusya ve Ukrayna'nın yapıcı tutumu BM'nin kolaylaştırıcılığı sayesinde İstanbul'da imzalanan anlaşmanın son uzatma süresi bitmek üzereydi.''

''Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın 2 ay daha uzatılmasına karar verildi. Bu kararın tüm taraflara hayırlı olmasını diliyorum. Anlaşmanın tüm şartları yerine getirilerek bundan sonra da gayretlerimizi sürdüreceğiz. Rus dostlarımız, limanlardaki Türk gemilerin çıkışına da engel olmayacaklarını söylediler. Bunun için kendilerine müteşekkiriz.''

 

Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...