Tgrt Haber
24 Mart 2024 17:25 - Güncelleme : 24 Mart 2024 17:26

Yunanistan'dan çarpıcı NATO açıklaması

Yunanistan, 3. Dünya Savaşı söylentileri sonrası NATO'nun en güvenilir askeri birlik olduğunu vurgulayarak uluslararası güvenlik için gerekliliğini dile getirdi.

Editör: Murat Makas / Kaynak: Anadolu Ajansı

Rusya'nın Ukrayna saldırıları, İsrail-Gazze çatışması 3. Dünya savaşının kapısını aralarken Yunanistan'dan dikkat çeken NATO açıklaması geldi. Rusya'nın giderek artan tehditleri sonrası Yunanistan, NATO'nun en güvenilir askeri alan olduğunu belirtti.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, dünyada krizlerin giderek yaygınlaştığını ve bu nedenle NATO'nun uluslararası güvenlik için gerekli olduğunu ifade etti.

GÜÇLÜ SAVUNMA

Yerapetritis, NATO'nun kuruluşunun 75. yıl dönümü vesilesiyle To Vima gazetesi için kaleme aldığı yazıda, NATO'nun dünya tarihindeki en uzun ömürlü ve güçlü savunma ittifakı olduğunu belirtti.

"Dünyada krizlerin giderek yaygınlaştığı bu zamanlarda, NATO'nun uluslararası güvenlik için gerekliliğini vurgulamama izin verin" ifadesini kullanan Yerapetritis, ittifakın amacının toprak bütünlüğü, uluslararası hukuka saygı ve insani değerlerin korunması gibi temel ilkeleri savunmak olduğunu kaydetti.

Yunanistan'dan çarpıcı NATO açıklaması - 1. Resim

Yerapetritis, Yunanistan'ın, NATO'ya katılmasıyla Batı'ya yönelik stratejik bir seçim yaptığını dile getirdi.

Ülkesinin, İsveç'in, ittifakın 32. üyesi olmasını başından beri desteklediğini ifade eden Yerapetritis, NATO'nun, siber güvenlik ve yanlış bilgi gibi alanlarda da caydırıcı yetenekler geliştirdiğinin altını çizdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...