Tgrt Haber
22 Ekim 2018 15:45

Kanal D, sahneleri tepki çeken diziyi, yayın akışından kaldırdı

Kanal D'nin büyük umutlarla başladığı ve tanıtımını aylar öncesinden başlayan iddialı dizisi Bir Umut Yeter için, tepki çeken sahnenin ardından karar verildi. Bir Umut Yeter Kanal D yayın akışından kaldırıldı.

Kanal D, sahneleri tepki çeken diziyi, yayın akışından kaldırdı
kanald,bir umut yeter

Yeni sezona birbirinden iddialı dizilerde başlayan Kanal D'nin büyük umutla yayına soktuğu dizi Bir Umut Yeter için karar verildi. Dizi artık yayınlanmayacak, yayın akışından çıkarıldı.

UMUTLAR İYİCE TÜKENDİ

Başrollerinde Tolgahan Sayışman, Hazal Subaşı ve Esra Bilgiç Töre gibi güçlü isimleri bir araya getiren dizi için umutlar iyice tükendi. Dizi ilk olarak Perşembe günleri yayınlanmış, beklentilerin altında reyting alınca Cumartesi gününe alınmıştı.

Yayın akışındaki değişim protestolardan sonra mı yaşandı bilinmiyor ancak Bir Umut Yeter dizisinin yerine, İkizler Memo-Can dizisi konuldu.

DİZİDEKİ "ÇERKES KIZI" TARTIŞMA ÇIKARTTI

Önce reyting yarışında geri kalan dizinin 4. bölümünde, Çerkes kökenli vatandaşları rahatsız eden bir söz vardı ve bu söz yüzünden de protesto gösterileri yapıldı. Dizinin 6 Ekim Cumartesi günü yayınlanan bölümünde geçen "Bunun sütü bozuk. Annesi şoförün yeğeniydi çok güzeldi, tam bir Çerkes kızı' sözleri infial uyandırdı.

Reytinglerde kötü giden diziye bir de bu sahne eklenince dizi için final çanları çokta çalmaya başlamıştı. Sosyal medyadan da yapılan kötü yorumlar dizinin sonunu getirdi. Tüm bunların üzerine Kanal D, Bir Umut Yeter dizisini yayından çekti…

PEKİ FİNAL NE ZAMAN, NELER OLACAK?

İnfial uyandıran ve bir türlü istenilen başarı grafiğini gösteremeyen dizi için Kanal D'den resmi bir açıklama gelmedi. Dizi ne zaman final yapacak, son bölüm ne zaman yeni yayın günü ne zaman bu konular hakkında resmi bir açıklama henüz yok.

Çerkes vatandaşlar diziyi protesto etti

Vatandaşlar ve Çerkes vekiller kanal yöneticilerini ve dizinin yapımcı ve senaristini kullanılan çirkin dil nedeniyle özür dilemeye davet etti.

Bu olaydan sonra diziye tepkilerini ileten Çerkes dernekleri ve vatandaşlardan gelen mesajlardan sonra bugün Kanal D önünde de bir protesto vardı.

Kuzey Kafkasya Platformu, “Bir Umut Yeter” dizisindeki Çerkeslere yönelik ifadeleri, Kanal D binası önünde yapılan bir basın açıklaması ile protesto ederek dizinin yayından kaldırılmasını talep edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...