Tgrt Haber
30 Kasım 2023 10:53 - Güncelleme : 30 Kasım 2023 10:59

MEB'den ortaokul müfredatına yeni ders: Akran zorbalığı

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokul ders müfredatında yeniliğe gitti. Seçmeli ders kapsamında siber zorbalık ve akran zorbalığı dersleri müfredata alındı.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
MEB'den ortaokul müfredatına yeni ders: Akran zorbalığı
MEB,ders,,yeni müfredat

Siber zorbalık ve akran zorbalığı seçmeli dersleri müfredata alındı. Okullarda yaşanan öğrenci kavgaları sosyal medyada gündem oldu. Bu durum Milli Eğitim Bakanlığını harekete geçirdi. Geçtiğimiz günlerde dehşete düşüren görüntüler Kocaeli'nden geldi. Bir öğrencinin diğer öğrenciye, ne güzel saçların var diyerek acımasızca saldırdığı görüldü.

MEB’DEN AKRAN ZORBALIĞI KARARI 

Bir başka görüntü de Samsundan geldi. 5-6 kişilik lise öğrencisinin okul çıkışında bir araya geldiği ve kavga ettiği görüntülendi. Tekme ve yumruklar havada uçuştu. Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda öğrencilerin birbirine yaşattığı akran zorbalığına ilişkin önemli bir karar aldı. Ders müfredatında yenilik yaptı.

Buna göre, siber zorbalık ve akran zorbalığı seçmeli ders müfredatına alındı. bu ders ile öğrencilere, toplumsal duyarlılık ve sorumluluk bilinci kazandırmak, toplumsal sorunlara farkındalık oluşturmak amaçlandı.

Derste, ileri kademelerde teorinin yanında uygulamaya dönük kazanımlara ağırlık verildi. Dersler sınıflara göre müfredata ayrıldı. Buna göre 6. sınıf müfredatı, "sosyal sorumluluk", "toplumsal farkındalık oluşturma", "toplumsal değerler ve ahlak" ünitelerinden oluşacak. 7’inci sınıflarda, "toplum hizmeti ve gönüllülük" ünitesi, 8. sınıflarda ise "sosyal girişimcilik ve inovasyon" ile "küresel sorunlara bakış" üniteleri de okutulacak.

EĞİTİM UYGULAMALI OLACAK 

Eğitimler uygulamalı olacak. Öğrencilerin toplumsal yardımlaşma ve dayanışma kapsamında bir sosyal yardımlaşma projesi tasarlayarak projelerini uygulamaları, ardından bunları toplum yararı açısından değerlendirmeleri beklenecek. Bu sayede öğrencilerin kişisel gelişimine katkı sunulacak.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...