Tgrt Haber
20 Kasım 2023 16:37 - Güncelleme : 20 Kasım 2023 16:54

Son dakika! İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı tarihi belli oldu

Son dakika haberi: Millî Eğitim Bakanlığı binlerce öğrencinin merakla beklediği İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) tarihini duyurdu. Çok sayıda öğrencinin gireceği sınav, 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

Son dakika! İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı tarihi belli oldu
meb,sınav

Binlerce öğrencinin merakla beklediği "İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı" için Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) sevindiren haberi açıkladı. Resmî ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve özel eğitim ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin bursluluk hakkından faydalanabilmeleri için her yıl düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nın (İOKBS) gelecek yıl gerçekleştirileceği tarih 21 Nisan olarak duyuruldu.

TÜM SINAV MERKEZLERİNDE YAPILACAK

Sınav, 21 Nisan 2024 tarihinde tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile 10.00'da merkezî sistemle aynı anda başlatılıp tek oturum şeklinde düzenlenecek. Daha önce öğretim yılı bitmeden yapılan bursluluk sınavları, koronavirüs salgını nedeniyle eylül ayı itibarıyla gerçekleştiriliyordu. Bu yıl 2023 - 2024 eğitim öğretim yılı sona ermeden yaz tatili öncesinde öğrencilerin güncel bilgileriyle sınava girebilmeleri için eğitim öğretim yılı tamamlanmadan yapılacak.
 
Sınava ilişkin ayrıntılı bilgiler ise yayımlanacak olan "İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu 2024"te yer alacak.

https://twitter.com/tcmeb/status/1726595602405028196

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...