Tgrt Haber
01 Nisan 2015 06:04

'Para verin komisyonu geri alayım' diyene dikkat

Son günlerde dolandırıcılar, 'Bankalar Birliği'nde çalışıyorum. Para verin komisyonlarınızı geri alayım' yalanıyla tüketicileri arıyor. Bankalar Birliği uyardı: Bu kişilere asla inanmayın...

'Para verin komisyonu geri alayım' diyene dikkat
kredi, kredi kartı, komisyon, bankalar birliği,

TÜRKİYE Bankalar Birliği (TBB), vatandaşları, banka müşterilerine ücret ve masraf tahsilatı yapacaklarını söyleyerek kişisel bilgilerini talep eden dolandırıcılar konusunda uyardı. Açıklamada, son günlerde bazı kişilerin, kendilerini Türkiye Bankalar Birliği personeli veya TBB ile anlaşmalı kuruluş yetkilisi olarak tanıtarak müşterileri telefonla aradıklarını vurguladı.

Çalışmamız yok

Bu kişilerin müşterilerin bankalara ödedikleri ücret, masraf ve komisyonların kendilerine geri ödenmesine aracılık edecekleri vaadiyle müşterilerin kişisel bilgilerini talep ettiklerine dikkat çekilen açıklamada vatandaşa  şu uyarı yapıldı: "Türkiye Bankalar Birliği’nin ücret, masraf ve komisyonların geri ödenmesine yönelik bir çalışması ve görevi bulunmuyor. Kendilerini kuruluş yetkilisi olarak tanıtan kişilere kesinlikle itibar edilmemeli, bir dolandırıcılık olayına maruz kalınmamasını teminen kişisel bilgiler asla paylaşılmamalıdır. Bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulmalıdır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...