Tgrt Haber
24 Mart 2024 22:40 - Güncelleme : 24 Mart 2024 22:46

‘Dolar yatırım aracı değildir’ diyerek açıkladı! Parayı nereye yatırmalıyız?

TGRT Haber'de "Para Konuşalım" programına konuk olan Tasarruf ve Yatırım Uzmanı Mert Başaran, yatırım ve finans piyasaları ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu…

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: tgrthaber.com.tr

MUHABİR: YUSUF ÖZGÜR BÜLBÜL / tgrthaber.com.tr

 TGRT Haber’de “Para Konuşalım” programına konuk olan Tasarruf ve Yatırım Uzmanı Mert Başaran, kredi kartları, altın ve dolar üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu. Uygun fiyatlı evler için kredi çekilebileceğini de söyleyen Başaran, haftanın kazanının borsa olduğunu kaydetti.

“Faizin artması borsayı normalde olumsuz etkiler ama olumsuzluk olmadı” diyen Başaran, “Faiz arttığında borsa çökecek, düşecek diyenlerin sözünün doğru olmadığı ortaya çıktı. Gümüş altına göre biraz fazla yükselmişti, bir düzeltme geldi. Haftanın en çok kazandıranı borsa oldu.” diye konuştu.

‘Dolar yatırım aracı değildir’ diyerek açıkladı! Parayı nereye yatırmalıyız? - 1. Resim

“KREDİ KARTI KULLANIMINI AZALTIN”

Kredi kartı kullanımının azaltılması tavsiyesinde bulunan Başaran, “Kredi kartı tüketiminizi arttırır, kredi kartı kullanımını azaltın” değerlendirmesini yaptı.

“ALTINI BOZMAYALIM”

Altınla ilgili dikkat çeken ifadeler kullanan Başaran, “Altın varsa bozmayalım, altınla borçlanmayalım satmayalım ve köşede tutalım.” şeklinde konuştu.

‘Dolar yatırım aracı değildir’ diyerek açıkladı! Parayı nereye yatırmalıyız? - 2. Resim

“DOLAR ALMAYIN”

Başaran doların da bir yatırım aracı olmadığına dikkat çekti. Başaran, parayı dolarda tutmanın riskli olduğunu ve uzun vadede kayıplara yol açabileceğini söyledi. Tasarruf ve Yatırım Uzmanı Mert Başaran, “Dolar almayın, içinde dolar olan altın alın. Dolar bir yatırım aracı değildir. Altın son 20 yılda yüzde 424 kazandırdı. Dolar alırsanız paranız erir” dedi.

Başaran, uygun fiyatlı evler için kredi çekilmesinin yatırım açısından mantıklı olabileceğini kaydetti.

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gelecek24 Mart 2024 23:16

Başaran bey şahane demiş. Bende ekleme yapayım, Bitcoin dan da uzak durun, yükseltecekler 1 milyonu bulur sonra ışıkları söndürecekler, sizlerde atlayacak balkon ararsınız...benden söylemesi.

Sonraki Haber Yükleniyor...