Tgrt Haber
20 Kasım 2023 10:37 - Güncelleme : 20 Kasım 2023 10:44

Para piyasalarında kritik hafta! Dolar yeni haftaya rekorla başladı

Piyasalar için kritik haftaya girildi. Gözler Merkez Bankası’nın faiz kararına çevrilirken para politikası ile ilgili gelen tahminler kurları hareketlendirdi. Dolar, iç piyasada haftanın ilk işlem gününe rekorla başladı. Dolar kurunda hareketlilik fiyatlamayı en yüksek seviye olan 28,75 TL'ye çıkardı. Euro dolar karşısında gücünü koruyarak cuma günü ulaştığı iki ayın en yüksek seviyesine yakın seyrine devam ediyor.

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
Para piyasalarında kritik hafta! Dolar yeni haftaya rekorla başladı
dolar,dolar kuru,döviz,dolar fiyatları,euro

Döviz kurlarında hareketlilik sürüyor. Para piyasaları için kritik haftaya girilirken döviz kurları haftanın ilk işlem gününe iç piyasada rekorla giriş yaptı. Dolar fiyatları, piyasalar açıkken gördüğü en yüksek seviyeyi 28,75 TL'ye yükselirken, Euro fiyatları 31 TL'nin üzerinde hareketine devam ediyor.

Kur, açılış sonrasında 28,7504 TL'ye kadar yükselirken, böylelikle piyasalar açıkken gördüğü en yüksek seviyeye ulaştı. Dolar, saat 10.00 itibarıyla yüzde 0,24 yükselişle 28,7490 TL seviyesinde hareket etti.

Dolar, geçen cuma günü Türkiye piyasalarının kapalı olduğu saatte uluslararası piyasalarda tarihi rekor seviyesini 28,93 seviyesine çıkarmıştı.

KÜRESEL PARA BİRİMLERİ KARŞISINDA ZAYIF DOLAR

ABD Merkez Bankası'nın para politikasında gevşemeye başlayabileceğine dair güvercin söylemler artarken, dolar küresel para birimleri karşısında son iki ayın en düşük seviyesine yakın seyirle haftaya zayıf bir başlangıç yaptı. Doların düşüşü, dolar başına 150'nin altına kadar güçlenen ve son olarak dolar başına 149,90 seviyesinde bulunan Japon yenini bir miktar rahatlattı. Ancak Doların altı para biriminden oluşan bir sepet karşısındaki gücünü ölçen dolar endeksi %0,04 oranında hafif bir artışla 103,95'e yükseldi.

GÖZLER MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINA ÇEVRİLDİ

Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında 23 Kasım Perşembe günü toplanacak. Aynı gün saat 14.00’te faiz kararı açıklanacak. TCMB son olarak 26 Ekim 2023 tarihli toplantısında faizi 500 baz puan artırarak yüzde 35 seviyesine çıkarmıştı.

En son Hollandalı bankadan Türkiye için faiz tahmini geldi. ING Bank ekonomistleri TCMB’nin faiz artırımlarında hız keserek 250 baz puan artırıma gideceği öngörüsünde bulundu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...