Tgrt Haber
28 Mart 2023 15:55 - Güncelleme : 28 Mart 2023 16:46

Erdoğan'ın askerlik arkadaşı: Üniversite mezunuydu ki benim komutanımdı

Seçim yaklaşırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasına ilişkin tartışmalar yeniden alevlendirildi. Spekülasyonlar sürerken bir vatandaş katıldığı sokak röportajında Erdoğan'ın askerlik arkadaşı olduğunu belirterek, ''Ben Kabataş Erkek Lisesi mezunu bir adamım. Eğer lise mezunu asteğmen olsa, ben asteğmenin kralı olurdum. O üniversite mezunuydu ki benim asteğmenimdi'' dedi.

Erdoğan,Diploma,Askerlik

Türkiye 14 Mayıs'ta düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı seçiminin atmesferini iyiden iyiye hissederken bir yandan da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversite diploması ile ilgili tartışmalar gündremi meşful etmeye devam ediyor. Öyle ki Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın diploma kayıtlarını yayınlamasına rağmen tartışmaların ardı arkası kesilmiyor.

SEÇİM YAKLAŞTIKÇA SPEKÜLASYON ARTIYOR

Son olarak ortaya bu kez de Erdoğan'ın askerliğini usulsüz bir şekilde yedek subay olarak yaptığı iddiası atıldı. Herhangi bir resmi belgeye dayandırılamayan ve spekülasyondan öteye geçemeyen bu iddia, sosyal medyada konuşulurken Trabzon'da dikkat çekici bir sokak röportajına imza atıldı.  Söz konusu röportajda bir vatandaş. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asker arkadaşı olduğunu belirterek bir anısını anlattı.

"TAYYİP ERDOĞAN BENİM KOMUTANIMDI"

Erdoğan ile İstanbul Hasdal'daki 77. Piyade Alayı'nda birlikte askerlik yaptıklarını belirten vatandaş "Kendisi benim komutanımdı'' dedi. Anlattığı askerlik anısında Erdoğan'ın üniversite mezunu olduğu için rütbeli olduğunu anlatan vatandaş, ''Ben Kabataş Erkek Lisesi mezunuyum. 75-76 mezunuyum. Eğer lise mezunu asteğmen olsa, ben asteğmenin kralı olurdum. Demek ki Tayyip Erdoğan Üniversite mezunuydu ki benim asteğmenimdi" ifadelerini kullandı.

'TAZE YEMEK' ANISINI ANLATTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile o dönemde yaşadıkları bir diyaloğu da aktaran vatandaş ''Bir gün ona dedim ki, 'komutanım niye yemeğe geç geliyorsunuz. İstiyorum ki taze yemek vereyim size.' Ben subay gazinosu sorumlusuydum. Elini omzuma vurdu. 'Sağ ol teşekkür ederim. Biz namazı kılıp öyle geliyoruz.' Arkadaşlara dedim ki 'bunlara taze yemek vereceksiniz, bayat ekmek vermeyin sakın' dedim. Ama adam onu bile kabul etmedi. Bak Tayyip Erdoğan onu bile kabul etmedi. Cenab-ı Allah benim günümden gün versin ona" dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
M. Terzi31 Mart 2023 16:48

Adamın fotoğrafları var askerde çekilmiş, asteğmen olarak yapmış. Daha neden kurcalıyorsunuz anlamıyorum, diploması olmasa nasıl asteğmen olacak. Ayrıca 1980 senelerinde asteğmen yapılıp bugünlere mi hazırlanmış. Diploması var.. O dönemlerde Kenan Evren zamanı sahtecilik vs askeriyede adamı asarlar..

Sonraki Haber Yükleniyor...