Tgrt Haber
21 Mart 2023 14:57 - Güncelleme : 21 Mart 2023 15:31

HDP'nin Nevruz etkinliğinde terör sloganları: PKK halktır!

HDP'nin Diyarbakır'da organize ettiği nevruz etkinliği terör provokasyonuna dönüştü. CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun da katıldığı etkinlikte teröristbaşı Öcalan lehine pankartlar açan partililer "PKK halktır, halk burada", "Apo'ya özgürlük" şeklinde sloganlar attı.

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
HDP,Sezgin Tanrıkulu,PKK

Genel seçimler yaklaşırken 6'lı Masa'yı oy kozuyla kıskaca alan ve buradan aldığı kuvvetle terör örgütü lehine provokasyolarına hız veren HDP, bu kez de Diyarbakır'daki nevruz etkinliğnde sınırı aştı.

Bağlar ilçesinde düzenlenen provokatif etkinliğe katılan partililerden bazıları bölücü terör örgütü PKK'yı simgeleyen pankartları açıp, bebek katili elebaşı Öcalan lehine tezahüratlarda bulundu. Düzenlenen yürüyüşte parti üyeleri, terör örgütü lehine ''PKK halktır, halk burada'', ''Apo'ya özgürlük'' ve ''Yaşasın kürdistan'' şeklinde provokatif sloganları attı. Mitingde, HDP dışında sosyalist parti ve gruplar da kendi pankartları ve flamalarıyla yer aldı.

CHP'Lİ TANRIKULU YALNIZ BIRAKMADI

Mitingde CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP Genel Başkanı eşi Başak Demirtaş ve Ahmet Türk gibi isimler de kutlamaya katılan isimler arasında yer aldı.

Diğer yandan etkinlkte bir konuşma yapan Ahmet Türk de provokatif sözler sarf etti. İktidara destek veren Kürtleri "düşmanlık" ve "ahlaksızlık" ile suçlayan Türk, "Hiçbir Kürt’ün bu iktidara oy vermek gibi bir hakkı yok" ifadeleni kullanmış terör örgütü elebaşı Öcalan için de "Bu nevruz ve dönem Öcalan'ı özgürleştirme dönemidir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...