• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    89385
  • down
    USD
    3.6324
  • down
    EURO
    3.8967
  • up
    GBP
    4.5403
  • down
    Altın
    145.846
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Google Plus
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 12.01.2017 - 09:26 Yorum : 0

İşte Türk vatandaşı olmanın şartları

Türkiye'de en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul satın alan, en az 2 milyon dolar yatırım yapan ya da en az 3 milyon dolarlık mevduat hesabı açan yabancılara Türk vatandaşlığı verilecek.

İşte Türk vatandaşı olmanın şartları

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Türk vatandaşlığı kanunu uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapan yönetmeliğe göre;

- en az 1 milyon dolar tutarında taşınmazı üç yıl satılmaması şerhiyle satın alan,

- en az 2 milyon dolar tutarında sabit sermaye yatırımı yapan

- en az 3 milyon dolar tutarında mevduatı üç yıl tutma şartıyla Türkiye'de faaliyet gösteren bankalara yatırdığı belgelenen veya bu tutarda devlet borçlanma araçlarını üç yıl tutmak şartıyla satın aldığı tespit edilen

yabancılara Türk vatandaşlığı verilecek. 

Değişiklikle, en az 100 kişilik istihdam oluşturduğu belgelenen yabancıların da Türk vatandaşlığı almaya hak kazanacağı hüküm altına alındı.

Kaynak : DHA
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber
Reklamı Geç